Noul album R.E.M. va fi lansat pe… 1 aprilie!

De: Dragos Tanase / 04.01.2008, 11:38
Noul album R.E.M. va fi lansat pe... 1 aprilie!
Noul album al trupei R.E.M., intitulat "Accelerate", va fi lansat pe piata pe 1 aprilie, sub egida casei de discuri Warner Bros.

Noul album al trupei R.E.M., intitulat "Accelerate", va fi lansat pe piata pe 1 aprilie, sub egida casei de discuri Warner Bros.

"Accelerate", cel de-al 14-lea LP de studio al trupei americane, se vrea a fi o continuare a celui mai recent material discografic, "Around the Sun", lansat in 2004.

Potrivit New Musical Express (NME), pentru acest nou album, formatia a lucrat in Vancouver si Dublin cu Jacknife Lee, producator si pentru trupele Bloc Party si Snow Patrol.

In perioada in care cei de la R.E.M. s-au aflat la Dublin, ei au sustinut cinci reprezentatii sold out la Olympia Theatre, care s-au vrut a fi "repetitii cu public", in cadrul carora au fost testate noile materiale muzicale.

Astfel, noul album va cuprinde piese precum "Until The Day Is Done", "Living Well Is The Best Revenge", "Mr Richards’" "Staring Down The Barrel Of Middle Distance" si "’I’m Gonna DJ".

"Cred ca piesele de pe «Around The Sun» sunt foarte bune, insa in procesul de inregistrare ne-am pierdut din concentrare", a declarat Michael Stipe, solistul trupei, adaugand in schimb ca pentru noul album au fost in forma si au lucrat foarte repede.

De asemenea, R.E.M va incepe un turneu de promovare in aprilie, insa pentru moment, singurul concert confirmat este la Langerado Festival, intre 6-9 martie, in in Big Cypress, Florida.