Noul MacBook Pro cu ecran de 16 inchi va fi lansat cel mai probabil în septembrie

Apropo.ro / 29.07.2019, 15:31
Noul MacBook Pro cu ecran de 16 inchi va fi lansat cel mai probabil în septembrie
Încă din februarie am auzit de posibilitatea ca Apple să pregăteasacă un nou produs în gama sa de laptopuri Pro. Dezvăluirea fusese făcută de reputatul analist Ming-Chi Kuo, care a explicat că va fi un model MacBook Pro de 16 inchi, cu un nou design şi cu specificaţii superioare modelelor MacBook Pro de 13 şi 15 inchi. Noi informaţii vin acum să completeze ceea ce se ştia.

Potrivit Forbes, care citează un raport al companiei IHS Markit, noul model MacBook Pro de 16 inchi va avea o rezoluţie de 3072×1920 şi nu va fi OLED, nici nu va fi fabricat de Samsung, aşa cum se speculase iniţial. Ecranele noului model de MacBook Pro vor fi realizate, în schimb, de LG.

Îmbunătăţirile specificaţiilor MacBook Pro de 16 inchi comparativ cu modelele anterioare îl situează pe acesta într-o categorie premium, speculându-se că preţurile sale vor începe de la 3000 de dolari. MacBook Pro cu ecran de 16 inchi vine să umple un gol în gama Apple, adresându-se utilizatorilor care caută potenţă, portabilitate şi un ecran de dimensiuni mai mari.

Una din marile necunoscute cu privire la noul MacBook Pro este dacă acesta va fi lansat în acest an sau nu. Conform IHS Markit, se pare că Apple îl va lansa la evenimentul său anual din septembrie, unde tradiţional sunt prezentate noile modele de iPhone şi alte dispozitive.

Odată cu noul laptop MacBook Pro de 16 inchi, se aşteaptă ca Apple să îmbunătăţească de asemenea specificaţiile modelelor MacBook Pro de 13 inchi fără Touch Bar şi MacBook Air, incluzând noi procesoare în acestea. Altă schimbare majoră în toamnă este schimbarea tastaturilor Butterfly pe noile MacBook Air.

Aceste taste au înregistrat multe plângeri din partea utilizatorilor, fiind uşor de stricat şi greu de reparat, în anumite cazuri fiind necesară înlocuirea mai multor componente. Pentru a calma clienţii, Apple a oferit un program de reparaţii gratuite pentru toate modelele de computere echipate cu aceste butoane, însă cel mai probabil costurile de reparaţii sunt mai mari decât implementarea unui nou sistem.

Asta înseamnă că noua tastatură ar putea avea loc în spaţiul deja existent al tastaturii Butterfly, ceea ce ar sugera că reparaţiile din viitor ale MacBook-urilor cu probleme ar putea fi făcute cu noul model, reducând astfel costurile de reparaţie din viitor, dacă se dovedesc a fi mai rezistente în timp. De asemenea, pentru că renunţă la formatul Butterfly, tastele ar putea avea o cursă mai lungă, oferind un răspuns tactil îmbunătăţit.

Noua tastatură ar putea fi realizată folosind fibră de sticlă, pentru a asigura un design subţire, dar şi rezistent. Conform raportului lui Kuo, noile butoane vor fi realizate de compania taiwaneză Sunrex, însă acesta vor fi totuşi mai groase puţin decât Butterfly. În utilizare însă, majoritatea utilizatorilor nu vor observa diferenţele.

Conform Ming Chi-Kuo, celebrul analist specializat în produsele Apple, compania deja a dezvoltat noi tastaturi pentru laptop-urile MacBook, pe care le va integra pentru prima dată într-un nou MacBook Air care va fi lansat în această toamnă. Interesant este că noile tastaturi nu vor debuta pe noul MacBook Pro de 16 inchi, ci pe MacBook Air. Asta înseamnă că modelele MacBook Pro vor primi noua tastatură, probabil, doar din 2020.