Noul mers al trenurilor intră în vigoare duminică, 15 decembrie

Apropo.ro / 15.12.2013, 08:00
Noul mers al trenurilor intră în vigoare duminică, 15 decembrie
Noul mers al trenurilor de Călători intră în vigoare duminică, până în 13 decembrie 2014 urmând să fie puse în circulație, zilnic, 1.169 de trenuri.

CFR Călători informează că, începând cu data de 15 decembrie 2013, va intra în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor  2013-2014, care va fi valabil până la data de 13 decembrie 2014.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!


 
Oferta de transport pentru 2014 se bazează pe exploatarea cât mai eficientă a resurselor disponibile în condițiile în care CFR Călători implementează un program de redresare care vizează, în primul rând, echilibrarea bugetului de venituri și cheltuieli. Aflată într-un proces necesar de limitare a pierderilor operaționale, compania face un efort deosebit ca, în anul următor, să pună la dispoziția zilnică a tuturor categoriilor de călători un număr total de 1169 de trenuri, din care 247 trenuri InterRegio și 922 trenuri Regio.
 
 
Tarifele CFR Călători reflectă misiunea socială a companiei ca transportul feroviar să fie accesibil tuturor categoriilor de călători, inclusiv acelora cu venituri mici. Site-ul www.cfrcalatori.ro permite achiziția rapidă a biletului de tren și oferă informații detaliate despre toate facilitățile de călătorie și avantajoasele oferte comerciale.
 
În traficul intern, CFR Călători va asigura și în 2014 serviciul public de navetă între marile orașe și localitățile din proximitatea acestora.În plus, se va menținemersul de tren cadențatpe rutele unde condițiile de circulație și exploatare permit acest lucru și unde traficul de călători plătitori este cu preponderență de navetă: București Nord – Pitești – Craiova prin Roșiori Nord,  București Nord – Ploiești și  Constanța – Mangalia (în sezonul estival). În ceea ce privește zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei etc., pasagerii vor avea în continuare la dispoziție un număr suficient de trenuri în funcție de sezon și de trafic.
 
Față de 2013, toate trenurile InterRegio vor circula zilnic, cu excepția a trei perechi de trenuri pe ruta BucureștiNord – Ploiești. În plus, vor fi introduse câte o pereche de trenuri pe fiecare dintre rutele București Nord – Constanța, Galați – Constanța și Drobeta Turnu Severin – Timișoara Nord (din 1 februarie 2014). Totodată, se va relua legătura București Nord – Cluj Napoca prin Simeria cu trenurile IR 1823/1824. Trenurile IR 1621/1622 vor conecta București Nord de Timișoara prin Arad.
 
În 2014, pasagerii vor avea la dispoziție trenuri internaționale zilnice directe din București Nord către Viena (cu prețuri de la 39 Euro pe sens), Budapesta (de la 29 Euro pe sens), Sofia, Istanbul, Chișinău. De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta din Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca. Din Timișoara, pasagerii pot călători zilnic către Belgrad, prin Vârșeț, cu numai 14 Euro.
 
Menționăm faptul că, în anul 2014, vor continua lucrările de reabilitare a infrastructurii feroviare pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers ce va avea ca efect direct diminuarea semnificativă a fiabilității serviciului oferit ca urmare a scăderii capacității de circulație (până la 50% pe zonele cu lucrări). Realizarea acestor lucrări, absolut necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la modificarea orariilor și rutelor trenurilor care circulă pe aceste tronsoane, în sensul măririi duratelor de parcurs și a limitării rutelor de circulație.
 
Broșura „Mersul Trenurilor” de Călători 2013-2014 va putea fi achiziționată din principalele stații și agenții CFR din București și din țară la prețul de 13 lei. Pentru orice informație despre circulația trenurilor CFR Călători în trafic intern și internațional publicul este invitat să utilizeze numai site-ul oficial al companiei la adresa www.cfrcalatori.ro. CFR Călători nu recomandă pentru informații despre oferta de călătorie proprie, utilizarea altor site-uri, acestea putând furniza informații neactualizate sau incorecte.
 
 
Pentru evitarea aglomerației de la casele de bilete din această perioadă, CFR Călători recomandă achiziționarea din timp a biletelor de tren. În plus, pentru cumpărarea în avans  a legitimațiilor de călătorie se acordă reduceri între 10% și 25%. De asemenea, se pot alege și alte variante tarifare care acordă reduceri la transport prin ofertele  comerciale.