Noul roman al lui Garcia Marques, piratat înainte de lansare

Apropo.ro / 16.10.2004, 14:56
Noul roman al lui Garcia Marques, piratat înainte de lansare
Înainte chiar de lansarea oficiala, cea mai noua carte a lui Gabriel Garcia Marques este vînduta în versiune piratata în toate marile orașe columbiene, transmite AFP, citînd editorul celebrului scriitor. "Este pentru prima oara cînd o carte este piratata înainte de lansarea


Înainte chiar de lansarea oficiala, cea mai noua carte a lui Gabriel Garcia Marques este vînduta în versiune piratata în toate marile orașe columbiene, transmite AFP, citînd editorul celebrului scriitor.

„Este pentru prima oara cînd o carte este piratata înainte de lansarea sa”, a declarat Moises Melo, directorul editurii Norma, responsabila de distribuirea romanului, tiparit pentru început într-un milion de exemplare pentru America Latina.

Editorul nu și-a ascuns surpriza, mai ales ca se luasera masuri speciale pentru a se evita „scurgerile”, lectorii și corectorii deplasîndu-se la domiciliul lui Moises Melo pentru a citi romanul.

Potrivit editorului, romanul „Memorias de mis Putas Tristes” va fi vîndut la un „preț popular” (30.000 de pesos, echivalentul a 12 dolari) și va avea o distribuție foarte larga pentru a se combate pirateria. Prețul versiunii pirat este însa de mai puțin de patru dolari.

Romanul de 115 pagini este povestea unui batrîn de 90 de ani care întreține relații intime pentru ultima oara în viața sa și își aduce aminte de toate femeile pe care le-a cunoscut. „Memorias de mis putas tristes” este un omagiu adus scriitorului japonez Yasunari Kawabata (1899-1972), laureat la Premiului Nobel pentru Literatura în 1968, care și-a consacrat o parte a operei explorarii melancolice a sexualitații la batrînețe.

Columbia ocupa locul al patrulea în America de Sud în ceea ce privește pirateria, dupa Brazilia, Paraguay și Argentina.

Mediafax

Tags: