Noutati la Humanitas in colectia Practic

Apropo.ro / 17.08.2007, 16:24
Noutati la Humanitas in colectia Practic
Ghid de supravietuire la birou Michael Flocker Seful tau vorbeste la nesfarsit despre "viziuni institutionale" si "competente esentiale"? Tipul din cubul de alaturi trage cu urechea la tot ce spui si cu ochiul la tot ce ai prin sertare? Expresiile "banda


Ghid de supravietuire la birou
Michael Flocker

Seful tau vorbeste la nesfarsit despre „viziuni institutionale” si „competente esentiale”? Tipul din cubul de alaturi trage cu urechea la tot ce spui si cu ochiul la tot ce ai prin sertare? Expresiile „banda de mare viteza” si „scos din priza” fac, in mod regretabil, parte din limbajul pe care l-ai adoptat? Si cum au fost sarbatorile de iarna de anul trecut – te-ai comportat cumva necorespunzator in timpul acelei „petreceri obligatorii”?

Indiferent daca lucrati intr-o firma mare sau mica, raspunsurile sunt indubitabil afirmative, asa ca aveti, clar, o nevoie disperata de cartea aceasta. Numai cu un astfel de ghid puteti supravietui in sanul noii culturi organizationale, plina de primejdii, capcane si ciudatenii. El va ajuta sa mergeti inainte (sau macar sa va tineti capul deasupra apei), familiarizandu-va, printre altele, cu:

· Arta politicii la birou: Cum sa faci fata capriciosilor superiori si agasantului coleg care vine doar cu „idei noi”.

· Protocolul e-mailurilor: Replici ce pot fi date cererilor ridicole si mesajelor pasiv-agresive.

· Sexul la locul de munca: Metode pentru detectarea camerelor de supraveghere, coltisoarelor celor mai intime si semnalelor emise de cuplurile proaspat formate in jurul tau.

La fel ca iubirea, munca intr-un birou este o incalceala crunta de cerinte scandaloase, vesnice compromisuri, semnale amestecate, rabufniri de spaima si, uneori, clipe de extaz… adica minus clipele de extaz, in cazul muncii. Chiar si asa, va puteti descurca si exista si posibilitatea sa aveti parte si de bucurii, dar numai daca stiti regulile jocului.

Tags: