Nu au crescut impozitele

Apropo.ro / 14.01.2002, 16:45
Nu au crescut impozitele
Daca peste tot impozitele pentru locuințe și terenuri au cunoscut o creștere care-i face pe contribuabili sa bage mai adânc mâna în buzunare, nu același lucru s-a întâmplat la Simeria. Aici impozitul pe cladiri și terenuri a ramas la același nivel ca anul

Daca peste tot impozitele pentru locuințe și terenuri au cunoscut o creștere care-i face pe contribuabili sa bage mai adânc mâna în buzunare, nu același lucru s-a întâmplat la Simeria.

Aici impozitul pe cladiri și terenuri a ramas la același nivel ca anul trecut, ceea ce înseamna ca un metru patrat de teren în zona centrala a localitații este impozitat tot cu 1000 de lei pe an, iar un apartament de doua camere într-un imobil din beton a ramas la valoarea de 480 de mii de lei pe an.

La Calan este o situație am putea spune de-a dreptul incredibilia. Și asta pentru ca impozitul pe teren a scazut în acest an fața de anul trecut cu peste 8 la suta. Locuitorii Calanului vor plati în 2002 doar 850 de lei pe metru patrat de teren și nu 929 de lei cât achitau în 2001. Edilii au fost darnici în acest an și cu locuitorii din Hațeg, stabilind un impozit pe teren și pe cladiri cu doar 10 la suta mai mare decât în anul precedent.

La polul opus se afla municipiul Oraștie, unde creșterea impozitului pe terenuri este de 90 la suta, contribuabilii fiind nevoiți astfel sa plateasca un preț dublu daca dețin terenuri. Aproape în aceeași situație se afla cetațenii din municipiul Petroșani care sunt nevoiți sa achite un impozit pe terenuri mai mare cu 80 la suta fața de anul 2001. În celelalte localitați din județ valoare impozitelor pe terenuri și cladiri a crescut în medie cu 30 la suta.

Sorina Popa
[Hunedoreanul]