Nu da, ca fac scandal!

Apropo.ro / 13.02.2006, 14:21
Nu da, ca fac scandal!
Aoleu, ce saptamana a fost! Ce circ! Ce de porcaieli - și mai toate live! Ce de urlete! Toata lumea a avut ceva de împarțit cu altcineva. Bine ca s-a terminat. Sau nu?... Nici nu începuse bine saptamana legala de lucru, ca niște musulmani enervați de caricaturile


Aoleu, ce saptamana a fost! Ce circ! Ce de porcaieli – și mai toate live! Ce de urlete! Toata lumea a avut ceva de împarțit cu altcineva. Bine ca s-a terminat. Sau nu?…

Nici nu începuse bine saptamana legala de lucru, ca niște musulmani enervați de caricaturile cu Profetul s-au apucat sa faca un gratarel fix în curtea mai multor reprezentanțe diplomatice de prin țarile nordice.

Scandal, Naica! Drapele arse, urlete de „jihad!”, petiții adresate guvernelor cerand scuze și belirea necondiționata a celor care publicasera buclucașele desene, jurnaliști concediați, unii bagați iute la zdup, CTP nervos, presa romaneasca în dilema, în fine, un balamuc în toata regula. Bush, Papa, prim-miniștri au încercat sa dreaga busuiocul; deocamdata nimic, musulmanii tot suparați sunt… Scandal de nota 10.

Becali – Vadim. Gigi i-a luat locul tribunului în grila OTV, ca personaj preferat. Mama, și ce urat a facut Vadim! Aproape ca ți-e mila de Becali. „Un handicapat”, „derbedeu”, „sa-l ia mama dracului de hoț!”, „vagabondul dracului”, „bolnav psihic”, „rahat cu ochi”, „primitiv”, „bișnițar”, „golan”, „l…giu” (scuzați!), „barbugiu”, „m…istule!” (scuzați!) etc. Și invers, Gigi catre Vadim: „am sa-i rup botul!”, „nu e sanatos la cap”, „papagalul”, „idiot și prost” ș.a.m.d. A fost ceva unic, mai ales cand au trecut la chestii legale: „Gigi Becali încalca o suta de legi pe zi, inclusiv cele de circulație”. Replica lui Gigi a fost de antologie: „Am vorbit cu avocații mei și am decis sa nu acționez în nici un fel”. Scandal de nota 9.

Nastase la Parchet, urmarit penal. Conferința de presa, acuzații la adresa lui Basescu și a Monicai Macovei, „a înnebunit lupul!” și altele la fel. Dupa care și consoarta, Dana, a primit cadou un dosarel. Presa a amețit vorbind – scandal de nota 3,14, pentru ca Nastase e bine mersi, tot președinte la Camera. Dinu Patriciu s-a aflat în centrul altui scandal – iar plimbari pe la Parchet, alte acuzații, politețuri cu presa, se vede ca omul e arhitect, lucreaza elegant, ca în biroul premierului… Scandal de nota 7.

Bietul Frunda Gyorgy, dupa ce a prezentat la APCE un raport în favoarea Romaniei, s-a trezit în fața tunurilor lui Emil Boc și ale PD, care s-au simțit subit atinși la nervul tricolor dupa o declarație cam riscata a udemeristului. Scandal de nota 3. Alt razboi al racnetelor. Partida de box juridico-declarativ dintre Sorin Oprescu și Eugen Nicolaescu a continuat în forța. Proaspat reinstalat la scaunul din fața ciolanului de director, Oprescu s-a trezit cu o sesizare la Parchet din partea Ministerului Sanatații, despre niște cheltuieli cam umflate. Scandal de nota 0; chiar mai intereseaza pe cineva conflictul lor?

Iar vineri, cu gandul la week-end, pica bomba: DNA e și nu prea mai e! PSD și PRM au votat altfel, cu oarecare sprijin de la parlamentari PNL și PC care au tras chiulul în masa. Alte urlete, indignare populara, apeluri disperate la Basescu – care, normal, o sa urle și el saptamana asta. În povestea asta cu DNA am avea și noi ceva de zis, ca ne intereseaza direct, ca pe tot romanul de altfel; dar ne abținem sa urlam, deși am trage niște șuturi. Scandal de nota 20; acum țipa și americanii…

Tags: