Nu e nici un secret, femeile preferă bărbații înalți

De: Mihaela Enache / 11.02.2014, 14:30
Nu e nici un secret, femeile preferă bărbații înalți
Înălțimea contează atunci când vine vorba de socotelile inimii? Da, și la femeie mai ales pentru a se simți feminine și protejate

„Teoria psihologiei evoluționiste susține că similitudinea este în mod copleșitor regula în împerecherea umană”, a declarat Michael Emerson, profesor de sociologie la Universitatea Rice din Texas.

Conform datelor studiului, motivele dominante pentru care femeile preferă un partener mai înalt sunt chestiuni legate de feminitate și protecție.

„Ca femeie, îmi place să mă simt delicată și în siguranță în același timp”, a spus o femeie participantă la studiu.

„E ceva care te face să te simți ciudat atunci când te gândești că trebuie să te uiți în jos ca să privești în ochii unui bărbat.”

Potrivit ei, „îmi doresc, de asemenea, să pot să-l îmbrățișez ridicându-mi brațele în jurul gâtului lui”.

Au fost mai puțini bărbați care au spus că înălțimea contează, iar cei care au făcut-o au spus că preferă femeile scunde, dar nu atât de scunde încât să provoace probleme cu intimitatea fizică.

Este o percepție larg răspândită că înălțimea este o calitate pentru bărbați și răspundere personală pentru femei, a spus George Yancey, profesor de sociologie la Universitatea din Nord Texas.

Faptul că înălțimea contează mai mult pentru femei susține sistemul social al patriarhatului, în care masculii sunt persoanele autoritare primare.

„Capacitatea masculină de a oferi protecție fizică este conectată în mod clar la stereotipul care proiectează bărbații ca protectori”, a adăugat Yancey.