„Nu este loc de experimente la echipa nationala”

Apropo.ro / 27.12.2007, 12:41
Victor Piturca a declarat, intr-un interviu acordat agentiei Reuters, ca in urmatorii ani va evita realizarea unui schimb de generatii la echipa nationala, subliniind ca "nu este loc de experimente".

Antrenorul reprezentativei de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, a declarat, intr-un interviu acordat agentiei Reuters, ca in urmatorii ani va evita realizarea unui schimb de generatii la echipa nationala, subliniind ca "nu este loc de experimente".

"In urmatorii patru ani ii voi chema doar pe acei jucatori pe care ii cunosc foarte bine si numai daca sunt in cea mai buna forma. Acum nu este loc de experimente la echipa nationala", a subliniat Piturca, adaugand ca a refuzat doua oferte din partea unor federatii din Europa, dar si propuneri din partea mai multor cluburi.

Selectionerul Romaniei, al carui contract cu Federatia Romana de Fotbal (FRF) expira dupa Campionatul European din 2008, a mentionat ca ar dori sa semneze un nou acord valabil pana in 2012. "Vreau un contract pe patru ani pentru ca obiectivul meu este sa ajung nu numai la Cupa Mondiala din 2010, ci si la turneul final al Campionatului European din 2012. Actuala echipa a ajuns la maturitate si va fi destul de puternica pentru a obtine performante mari pana in 2012. Jucatori ca Mutu, Chivu, Lobont si Goian sunt foarte bine pregatiti pentru marile batalii. Este o placere sa lucrezi cu fotbalisti ca ei", a punctat Piturca.

Cu Victor Piturca la conducerea tehnica, echipa nationala a Romaniei s-a calificat la turneul final al Euro-2008, din Austria si Elvetia, de pe primul loc al grupei G preliminare, in care a devansat Olanda, clasata a doua. Ultimul turneu final la care Romania participase era Campionatul European din 2000, unde s-a calificat tot sub comanda lui Piturca, demis insa dupa incheierea preliminariilor.