Nu este o poveste: O tânără a dormit 64 de zile (Video)

Apropo.ro / 20.11.2012, 11:00
Nu este o poveste: O tânără a dormit 64 de zile (Video)
Americanca Nicole Delian, în vârstă de 17 ani, se declară sătulă de somn, după ce a dormit 19 ore pe zi, timp de 64 de zile.

Nicole Delian, 17 ani, SUA, suferă de o boală rarăsindromul Kleine-Levin, denumit și sindromul „Frumoasei adormite”. Din această cauză, Nicole doarme câte 18-19 ore pe zi, iar cel mai lung somn al ei a durat 64 de zile la rând.

Atunci când se trezește, Nicole uită câteva activități pe care le face orice om normal, precum mâncatul. Unul dintre multele episoadele de somn a debutat de Sărbătorile de Iarnă și s-a mai trezit în ianuarie, când a reușit și ea să-și deschidă cadourile de Crăciun, primite de la familie.

 

 

În interviurile acordate, tânăra precizează că a avut perioade când a dormit câte 32- 64 de zile la rând, din care nu-și mai amintește multe lucruri care s-au întâmplat.

Sindromul „Frumoasei adormite” este unul rar, și afectează 1.000 de persoane din întreaga lume. Diagnosticul cere timp pentru a fi pus corect. În cazul lui Nicole, medicii au avut nevoie de 25 de luni pentru a-i spune de ce suferă, după ce au trecut prin aproape toate bolile existente.

Alte simptome ale bolii: când un pacient se trezește, comportamentul lui este schimbat, și se observă „bucăți lipsă” din viața lui. Cele pe care le doarme. El se trezește confuz, dezorientat, fără energie și apatic. De asemenea, pacienții cu sindromul „Frumoasei adormite” sunt sensibili la lumină și zgomote, nu se pot concentra. Au existat pacienți ce au prezentat o poftă mare de mâncare și de sex, la trezire.

Întrucât nu există un tratament special pentru boala ei, medicii i-au prescris lui Nicole o combinație între medicamentele pentru epilepsie și narcolepsie.