Nu exista secrete pentru tine

Apropo.ro / 24.01.2002, 18:28
Nu exista secrete pentru tine
Folosește produse cosmetice naturiste! Daca pielea ta se irita, dupa ce te speli pe fața cu apa și sapun, înseamna ca ai tenul uscat sau sensibil. Înlocuiește sapunul obișnuit cu un produs special pentru copii, iar fardul îndeparteaza-l întotdeauna cu un lapte


Folosește produse cosmetice naturiste!
Daca pielea ta se irita, dupa ce te speli pe fața cu apa și sapun, înseamna ca ai tenul uscat sau sensibil. Înlocuiește sapunul obișnuit cu un produs special pentru copii, iar fardul îndeparteaza-l întotdeauna cu un lapte demachiant adecvat tipului tau de ten.

Simpla spalare a tenului cu apa și sapun nu este de-ajuns pentru îndepartarea fardului! Pentru ca tenul tau sa-și mențina prospețimea și fragezimea și atunci când vei ajunge la maturitate, este necesar sa-l îngrijești cu atenție și mai ales cu produse adecvate.

Prevenirea ridurilor este o problema care ar trebui sa te preocupe. Alege, însa, produse fine, ușoare, pe baza de extracte de plante.

Deocamdata, nu folosi creme antirid (acestea sunt recomandate dupa vârsta de 25 de ani) De asemenea, poți apela la rețetele cosmetice naturiste (pe care noi le tot promovam), benefice pentru orice tip de ten, fie el matur sau tânar, și necostisitoare.

Hidrateaza-te!
Epiderma ta poate fi deshidratata datorita unei protecții defectuoase contra intemperiilor sau din pricina unor îngrijiri necorespunzatoare. Folosește doar produse cosmetice hidratante, care conțin substanțe speciale ce permit captarea apei din atmosfera, fixând-o la nivelul celulelor.

De asemenea, modul de aplicare a produselor este foarte important! Pentru ca efectul lor asupra pielii sa fie maxim, aplica-le prin mișcari energice de masaj, imediat dupa duș sau baie (porii pielii sunt deschiși).

În privința bailor, este bine sa nu exagerezi. Baile prelungite și prea dese produc deshidratarea epidermei, iar calcarul o irita și o usuca. Temperatura optima a apei de baie este de 36-37 grade Celsius, iar durata ei nu trebuie sa depașeasca 15 minute.

De asemenea, daca adaugi în apa de baie câteva picaturi de ulei de masline sau ulei aromat, acestea vor ramâne pe piele și vor forma o pelicula protectoare, care va menține constant nivelul umiditații din epiderma.

Confera volum parului tau!
În primul rând, ar trebui sa elimini parțile degradate ale parului tau. Tunsorile moderne, asimetrice, filate, bazate pe diverse trucuri profesionale (de exemplu, anumite șuvițe interioare se taie mai scurt decât cele exterioare, pentru a conferi parului un plus de mobilitate și volum) sunt recomandate în special pentru parul moale și fin. De asemenea, vopsirea unor șuvițe în nuanțe diferite este un alt truc care da impresia de volum.

Trebuie sa știi ca șampoanele destinate parului vopsit sunt puternic regenerante și au calitatea de a reîmprospata nuanța culorii, dar nu confera volum parului.

Sunt recomandate șampoanele de volum, iar daca folosești frecvent produse de styling, este bine sa optezi pentru un produs care are o putere de curațare mai ridicata, pentru a îndeparta toate reziduurile din par. Totodata, este important și tipul de fixativ pe care îl folosești. Daca acesta este puternic fixant, coafura va parea „lasata” și lipsita de volum. Mai bine, opteaza pentru un tip de produs care confera mobilitate parului.

Acasa MAGAZIN