Nu-i cade părul

De: Marian Andrei / 13.05.2013, 14:42
Nu-i cade părul
Într-o bună zi, leul, regele animalelor convoacă toate animalele din pădure pentru a le comunica un fapt de maximă importanță:

– Stimate animale, din informațiile pe care le deținem la această oră am constatat că pădurea este într-o stare avansată de murdărie. De aceea am hotărât să se construiasc WC-uri publice și nici un animal să nu-și mai facă nevoile în tufișuri, căci va fi aspru pedepsit.

Buuun… zis și făcut… Într-o zi, leul se plimba în inspecție. Când, deodată dintr-un tufiș auzi un zgomot ciudat. Se apropie și îl prinse pe iepuraș făcându-și clandestin nevoile. Apucându-l de urechi, îl trase afară și începu să-l certe :

– Bine băi animalule, nu ți-am zis că nu mai ai voie să-ți faci nevoile în pădure?

Iepurașul îi răspunse supărat:

– Mai nene leule, mai lasă-mă și tu în pace că și-așa sunt necăjit. Să știi că nu mă mai duc în viața mea la WC-urile tale.

– De ce mai iepurașule? îl întrebă leul uimit.

– Păi să vezi… deunăzi am avut și eu nevoie și m-am dus la WC ca un iepuraș civilizat ce sunt. Lângă cabina mea era ursul. Îmi făceam eu treaba liniștit, când, deodată ursul mă întreabă: „Auzi măi iepurașule, ție îți cade părul? Eu i-am spus că nu. Și atunci, știi mă leule ce mi-a făcut? M-a luat de urechi și s-a șters cu mine.”