Nu îi prieşte! Delia Antal renunţă la carne: “Îmi ies coşuri de la carne, stau departe de ea cât pot!”

Apropo.ro / 04.03.2013, 07:00
Nu îi prieşte! Delia Antal renunţă la carne: “Îmi ies coşuri de la carne, stau departe de ea cât pot!”
Actriţa şi regizoarea Delia Antal se gândeşte serios să devină vegană şi să renunţe la carne.

Deocamdată încearcă diverse diete, dar după aceea recunoaşte că mai „scapă” la câte o pizza, un hamburger sau o friptură. Delia a observat că după o perioadă în care nu mănâncă deloc carne se simte mai plină de energie, iar atunci când gusta din nou din preparatele cu carne, nu prea îi prieşte. „Îmi doresc foarte mult să devin vegană şi chiar am momente când devin total vegană şi renunţ la carne, nu mănânc nimic din ceea ce provine din produse animale. Îmi dă o energie mai bună şi se vede că am pielea mult mai fină şi mai frumoasă. Este mai greu după o perioadă lungă de post, căci de regulă obişnuiesc să ţin tot postul Paştelui şi al Crăciunului. După post chiar simt nevoia să mănânc câte un hamburger, o pizza, o friptură, dar am observat că atunci când mănânc carne îmi ies coşuri, aşa că stau cât pot mai la distanţă şi departe de ea! Îmi plac brânzeturile la nebunie şi consum mult lapte de capră, la recomandarea medicului”, povesteşte actriţa şi regizoarea filmului „DORA”, care va fi lansat curând şi în România.

Delia Antal

Atunci când găteşte preparate cu carne, aceasta trebuie să fie musai proaspătă, nu congelată! „Nu congelez niciodată carnea, nu mănânc niciodată carne congelată pentru că prin congelare îşi pierde vitaminele. Nu fierb nici legumele, nici paştele, le las pe foc foarte puţin, să rămână „al dente””, a mai spus Delia.

Găteşte bine şi îi ies de minune ardeii umpluţi

Fiind ardeleanca get beget, Delia Antal e foarte pricepută şi în bucătărie. Găteşte extraordinar de bine, primeşte mereu complimente de la prietenii săi din Londra, atunci când îi invită la masă să mănânce româneşte. „Fac nişte ardei umpluţi delicioşi, după o reţetă pe care o am de la mama mea. Mâncarea românească îmi iese foarte bine. Mă pricep să fac ciorba de burtă, de perişoare, cu tăiţei, friptură, clătite, dar nu ştiu să învârt sarmale… Astăzi mi-a fost poftă de pizza şi mi-am făcut o pizza pepperoni pe care am mâncat-o singura, m-am răsfăţat! De regulă, gătesc foarte multe spaghete cu fructe de mare, creveţi, homari, calamari, mai mult vegetariene, sunt bune şi în post”, mai spune actriţă.