Nu numai japonezii copiază!

Apropo.ro / 14.01.2008, 11:41
Nu numai japonezii copiază!
Ci si Volkswagen, care tocmai a lansat un automobil cu o sursa de inspiratie mai mult decat evidenta: Mercedes Benz CLS.

Ci si Volkswagen, care tocmai a lansat noul Passat CC, un coupe cu patru usi dupa spusele oficialilor germani, un automobil cu o sursa de inspiratie mai mult decat evidenta: Mercedes Benz CLS.

Denumit CC, noul model ar putea crea confuzia ca este un coupe cabriolet. Insa nu este nici una din cele doua, Volkswagen dorind totusi sa-l numeasca un coupe cu patru usi. Acelasi lucru facea si Mercedes la lansarea lui CLS, model care desi avea patru usi se distingea printr-o forma laterala asemanatoare cu aceea a unui coupe. Volkswagen a luat aceasta forma si a adaptat-o la modelul sau de clasa medie si se pare ca nu este singurul care face acest lucru, existand zvonuri ca modele asemanatoare sunt pregatite si de catre BMW si Audi.

Lungimea automobilul a crescut pana la aproape 4,8 metri, cu 30 de mm mai mult decat versiunea standard, pentru o amplificare a senzatiei de coupe si un spatiu interior marit. Daca in exterior modificarile sunt majore, cu o grila fata schimbata, faruri modificate si blocuri optice spate voluminoase si fluide, in interior ambianta de la actualul Passat a fost considerata suficient de eleganta si sportiva pentru a fi preluata aproape integral de noul model. Dar cum acesta are de gand sa concureze intr-o clasa mai mare comparativ cu noul Passat, mici retusuri de lux au fost efectuate, de la scaunele mai confortabile, configuratia cu doar patru locuri si noul sistem de ventilatie pana la sistemul audio prezent in premiera pe acest model cu touchscreen si hard disk.

Premiera noului model va avea loc la Salonul Auto de la Detroit, urmand ca vanzarile sa demareze in primavara.