Nu poate vorbi, dar râde 24 de ore din 24

De: Mia Nicolescu / 17.03.2013, 11:29
Nu poate vorbi, dar râde 24 de ore din 24
Un băiețel de doar 11 ani râde sau zâmbește la orice oră din zi și din noapte, însă boala de care suferă duce la probleme de învățare și dificultate în a vorbi.

James Edgar este un băiețel de 11 ani din orașul Caernarfon, Țara Galilor. La orice oră din zi sau din noapte, el râde sau zâmbește, însă, deși unii ar putea să îl invidieze pentru starea de bine pe care o prezintă, în realitate lucrurile stau altfel.

Băiețelul suferă de sindromul Angelman, acesta fiind unul dintre motivele pentru care el este cu zâmbetul pe buze 24 de ore din 24.

Sindromul Angelman este o boală neurologică foarte rară, care duce la probleme de învățare, dificultate în a vorbi și tulburări de somn. Bolnavii se entuziasmează foarte ușor și zâmbesc încontinuu.

James Edgar și mama sa

James Edgar, alături de mama sa, Rachel (FOTO: Photoland/Caters)

„James este un copil foarte vesel și foarte iubitor, dar care are în permanență nevoie de ajutor fiindcă nu știe ce e pericolul. Cu toate că pare că este fericit tot timpul, el are și alte trăiri, alte emoții, deși nu poate să le arate”, a explicat mama băiețelului, Rachel Martin.

Boala micuțului James Edgar a fost descoperită de medici când acesta avea un an și jumătate. Ca să poată păstra o legătură cu apropiații, baiețelul se folosește de un iPad.