Nu redescoperim roata, dar…

Apropo.ro / 02.09.2006, 15:46
Nu redescoperim roata, dar...
Recent am lansat o carte despre frumusețe, în aplauzele prietenilor și colegilor binevoitori, dar și sub privirile "pe sub sprâncene" ale criticilor... pretențioși. O noua carte despre frumusețe? Printre alte o suta de pe raft? hm... Da, e greu sa scrii

Recent am lansat o carte despre frumusețe, în aplauzele prietenilor și colegilor binevoitori, dar și sub privirile „pe sub sprâncene” ale criticilor… pretențioși.

O noua carte despre frumusețe? Printre alte o suta de pe raft? hm… Da, e greu sa scrii o carte despre un subiect la care toata lumea se pricepe, sau macar are aceasta impresie.

Și mai este adevarat ca în cartea aceasta nu redescoperim roata eu și prietena mea Luciana Stanciu. Dar chiar daca și alții au încercat sa-și expuna experiența, parerea, cunoștințele despre acest domeniu, credeți-ma, tot au mai lasat un loc liber pe care noi l-am umplut.

Mi-a placut mult faptul ca Luciana venea cu un bagaj enorm de experiența din Statele Unite ale Americii și din spa-urile sofisticate, în care toata lumea arata de maxim 30 de ani, chiar daca sunt bunici cu nepoți care dau la facultate. Eu, pe de alta parte, veneam cu întrebarile și framântarile unor generații de femei care abia acum descopera demachiantul și de câte ori pe zi se folosește.

Aceasta antiteza spusa pe aceeași limba mi s-a parut interesanta și se simte din plin în cartea noastra, mi-au spus-o deja mulți care au citit sau rasfoit cartea. Pe Luciana am ajutat-o sa abordeze problemele fetelor noastre și din perspectiva isteriei americane cu privire la chirurgia estetica, de care românii înca nu sunt obsedați, poate și din cauza ca nu și-o pot permite. Împreuna am situat aceasta ca pe o perspectiva liniștitoare, la care putem oricând apela daca mijloacele obișnuite, la îndemâna, mai puțin invazive nu mai funcționeaza.

Apropo, m-am întâlnit recent cu o doamna în Mall, care m-a recunoscut și plângând și-a strâns fusta larga de corp și a început sa-mi povesteasca problema ei. În urma cu un an, dupa o sarcina ce-i adusese 15-20 de kg în plus și nu mai putea slabi, a apelat fara sa stea prea mult pe gânduri la un chirurg estetician din România. La îndemnurile ei: „Vreau sa fiu slaba, slaba, fara aripioare!”, doctorul a mutilat-o pur și simplu, eliminându-i prea multa grasime și lasându-i practic doua gauri imense în dreptul șoldurilor.

America se mândrește cu operații ei bogați, dar cu un ochi invidiaza și inocența necunoscatorului, neprins înca în capcana psihica și fizica a manevrelor estetice. Hai sa profitam și noi de experiența de zeci de ani a Vestului sofisticat și sa ne familiarizam cu noul, conștientizând însa parțile bune, dar și pericolele pe care le aduce cu sine.

Textul de mai sus a fost scris de Oana Stern-Cuzino la solicitarea . Iar noi l-am publicat exact așa cum l-a scris.

Tags: