Numarul 1 pentru Stelea

Apropo.ro / 08.09.2004, 10:03
Numarul 1 pentru Stelea
Ultima achiziție a gruparii Dinamo București, portarul Bodan Stelea, va avea numarul 1 pe tricou, informeaza site-ul oficial al gruparii din Șoseaua Ștefan cel Mare. Transferul lui Bogdan Stelea, care a semnat un contract pe doua sezoane cu FC Dinamo, a fost înregistrat

Ultima achiziție a gruparii Dinamo București, portarul Bodan Stelea, va avea numarul 1 pe tricou, informeaza site-ul oficial al gruparii din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Transferul lui Bogdan Stelea, care a semnat un contract pe doua sezoane cu FC Dinamo, a fost înregistrat marți dimineața, la Liga Profesionista de Fotbal (LPF).

„Stelea nu va avea drept de joc în cupele europene, al treilea portar pentru meciurile cu Partizan Belgrad din turul întîi al Cupei UEFA urmînd sa ramîna Florin Matache”, a spus directorul sportiv al FC Dinamo, Constantin Danilescu.

Antrenorul echipei Dinamo, Ioan Andone, a declarat, marți, ca escapada jucatorilor Adrian Mutu, Bogdan Lobonț și Adrian Neaga de dinaintea partidei cu Macedonia este „de neconceput”.

„Daca este adevarat, este nepermis, de neconceput. Important este ca, pîna la urma, chiar daca au facut acel lucru, ei au cîștigat. Erau și niște jucatori importanți pentru echipa”, a spus Andone, adaugînd ca spera ca la Dinamo sa nu existe astfel de escapade.

Tehnicianul a afirmat ca este posibil ca, pe vremea în care el evolua la echipa naționala, unii coechipieri sa fi avut ieșiri nocturne asemanatoare celei a lui Mutu, Neaga și Lobonț. „Probabil mai faceau astfel de lucruri fara sa afle antrenorul sau colegii. Dar unii mai dorm noaptea”, a spus Andone.

Antrenorul dinamovist a menționat ca jocul echipei naționale a lasat de dorit în partida cu Macedonia, acest lucru fiind explicat prin absența unor jucatori importanți. „Jocul unei echipe pleaca de la organizarea defensiva, unde s-a aflat un cuplu inedit de fundași centrali: Adrian Iencsi și Flavius Moldovan, care nu au jucat niciodata împreuna”, a explicat Andone.

Andone nu exclude posibilitatea ca evoluția fotbaliștilor dinamoviști la echipa naționala - Florentin Petre și Ionel Danciulescu -  sa fi fost influențata de rezultatele echipei de club. „Indiferent de cît de mult s-ar mobiliza un fotbalist, acesta nu poate trece de la un joc mai slab practicat în campionat, la unul extraordinar”, a spus tehnicianul, adaugînd ca evoluția lui Petre și Danciulescu din meciul cu Macedonia a diferit fața de cea din partida cu Germania. 

Portarul Bogdan Stelea nu a dorit sa comenteze retragerea jucatorului Dorinel Munteanu de la echipa naționala, afirmînd doar ca spera ca acesta sa fie „liniștit și fericit” cu decizia luata.

Stelea a declarat ca actualul lider al echipei naționale a României ar putea fi Adrian Mutu.

Portarul dinamovist considera ca un rezultat de egalitate între Cehia și Olanda ar fi favorabil pentru reprezentativa României.

Fundașul Liviu Ciobotariu a declarat, marți, ca spera ca Dinamo sa „redreseze corabia” în partida cu FC Național, din cadrul etapei a VI-a a Diviziei A „Burger”, pentru ca echipa nu merita locul pe care îl ocupa în clasament.

„În aceasta pauza competiționala, am avut o saptamîna de pregatire pentru partida cu FC Național. Duminica, speram sa redresam corabia, pentru ca avem nevoie de aceasta victorie”, a spus Ciobotariu.

Fundașul dinamovist a declarat ca o victorie cu Partizan Belgrad, în turul întîi al Cupei UEFA, ar putea aduce liniștea în cadrul echipei din Ștefan cel Mare.

Antrenorul Ioan Andone a afirmat ca îi convine sistemul 4-4-2 pe care îl practica adversara din etapa a VI-a, FC Național.  „În general noi am jucat foarte bine cu FC Național. În sezonul trecut ne-au învins cu 2-0 în Cotroceni, dar de obicei am facut meciuri bune cu ei”, a declarat tehnicianul, menționînd ca perioada prin care trece Dinamo în prezent nu este mai dificila decît cea de anul trecut

Referitor la speculațiile conform carora directorul executiv al clubului Dinamo, Cristian Borcea, și vicepreședintele Gigi Nețoiu ar dori sa investeasca la Universitatea Craiova, Andone a declarat: „Din cîte am înțeles eu, Universitatea Craiova este o societate comerciala la care ei își cumpara acțiuni. Nici gînd sa se implice în organizarea clubului. Eu nu am astfel de planuri”.

Tehnicianul a menționat ca exista probleme în realizarea transferului jucatorului Adrian Mihalcea de la clubul italian Genoa. „În mod normal astazi (n.r. marți), ar fi trebuit sa se finalizeze transferul, dar am înțeles ca negocierile se vor încheia vineri”, a spus Andone.

Antrenorul a declarat ca spera ca mijlocașul Florentin Petre, care sufera de o  contractura musculara, sa își reia, miercuri, antrenamentele. „Oricum, la meciul cu Paritzan, de la Belgrad, va fi apt de joc”, a precizat Andone.

Jucatorul Lucian Goian a declarat ca se bucura de faptul ca  Borcea îl considera cel mai bun fundaș din țara. „Mai am mult de lucru, dar ma bucur ca are încredere în mine. Acest lucru ma motiveaza mai mult”, a spus Goian.

Jucatorul Ștefan Grigorie, suspendat pentru meciul cu FC Național, s-a antrenat separat, fiind ușor accidentat.

Alaturi de jucatorii dinamoviști s-au mai antrenat fotbaliștii australieni Ryan Griffiths (atacant) și Dustin Wells (mijlocaș), aflați în probe.

La antrenamentul echipei Dinamo au asistat și componentele formației „Pops”. 

Mediafax