Numărul de răceli și pneumonii a crescut alarmant, în România

De: Dragos Tanase / 15.03.2012, 18:12
Numărul de răceli și pneumonii a crescut alarmant, în România
Ministerul Sănătății (MS) a anunțat că peste o sută de mii de infecții respiratorii acute, dintre care aproximativ 20.000 de pneumonii și 21 de cazuri de gripă AH3, au fost înregistrate în ultima săptămână.

În săptămâna 5-11 martie, 101.104 de persoane s-au prezentat la medic cu infecții respiratorii acute, numărul acestora fiind în creștere cu aproximativ 3,8 la sută față de săptamâna precedentă, conform raportului transmis MS de Centrul Național de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

În ultima săptămână au fost confirmate 21 de cazuri de gripă AH3. De la debutul perioadei de monitorizare și până în prezent au fost confirmate 216 cazuri de gripă cu virus gripal AH3N2 și trei cazuri cu virus gripal B.

Ministerul Sănătății precizează că pe baza datelor epidemiologice se consideră că activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, cu accente regionale în zonele centrală, de est și de sud și cu focare locale cu cazuri sporadice în restul teritoriului.

Mai multe detalii despre aceste probleme de sănătate din România, pe Mediafax.ro

Dacă vreți să aflați mai multe despre vremea pe 15 zile, intrați pe Vremea.Apropo.ro pentru a afla informații exacte și în timp util, atât din România, cât și din cele mai importante 20 de orașe ale Europei.