Numărul nevestelor care se apucă de băut este în creștere

Apropo.ro / 04.04.2013, 14:00
Numărul nevestelor care se apucă de băut este în creștere
Numărul bărbaților care divorțează de soțiile alcoolice este în creștere.

Numărul bărbaților care divorțează de soțiile alcoolice este direct proporțional cu numărul nevestelor care se apucă de băut. 40 din 50 de cazuri de divorț pe an au ca factor decisiv problemele soțiilor cu alcoolul.

Stresul, pierderea locului de muncă, depresiile sau nemulțumirile în plan afectiv sunt factori care le determină să consume alcool. Numărul femeilor care au probleme cu băutura este mai mare decât cel al bărbaților.

Dacă până de curând era un stereotip ca soțul să vină mai târziu acasă pentru a băut o bere cu băieții după job, acum femeile sunt cele care le-au luat locul.

cearta in cuplu

Avocații afirmă faptul că numărul cererilor de divorț în cazul soților a crescut în ultima vreme.

Femeile s-au săturat să rămână acasă unde să îngrijească de copii, să facă menaj, și alte treburi, în timp cei ei profită de timpul liber.

Avocatul McAlister care se ocupă de divorțuri declară că tot mai mulți bărbați se plâng de soțiile lor care stau până spre orele dimineții în baruri. Au o reținere în a spune din prima motivul adevărat, și preferă să invoce tot felul de alte nemulțumiri.

Probleme serioase le ridică și nevestele care preferă să consume alcoolul acasă, de cele mai multe ori în secret, iar ei sunt cei care găsesc sticlele goale ascunse.

În societatea modernă femeile pot merge și singure să bea un pahar de alcool, așa cum nu era posibil în urmă cu 10 ani de zile. Unele dintre efectele acestei acțiuni se observă acasă – sunt violente verbal sau fizic, au stări de nervozitate și vor mai multă independență. Din nefericire, copiii sunt cei care au de suferit cel mai mult în toată această problemă.