Numarul politistilor rutieri, suplimentat

Apropo.ro / 02.01.2008, 10:19
Numarul politistilor rutieri, suplimentat
Numarul politistilor va fi suplimentat in 2 ianuarie, in special pe drumurile cu circulatie intensa, iar rutele ce leaga Brasovul de Bucuresti vor fi supravegheate aerian.

Numarul politistilor va fi suplimentat in 2 ianuarie, in special pe drumurile cu circulatie intensa, iar rutele ce leaga Brasovul de Bucuresti vor fi supravegheate aerian cu aparate de zbor ale Unitatii de Aviatie a MIRA, avand in vedere atat cresterea traficului rutier, cat si ninsorile prognozate.

"Tinand cont de valorile mari de trafic prognozate pentru ziua de 2 ianuarie 2008, in vederea prevenirii producerii unor evenimente neplacute, ministrul Cristian David a a solicitat conducerii Politiei Romane sa ia toate masurile necesare astfel incat circulatia rutiera sa se desfasoare in conditii normale in toata tara, in special pe relatia Brasov – Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) remis, luni, agentiei MEDIAFAX.

Reprezentantii Politiei Romane si ai Politiei Rutiere au stabilit, in cadrul unei sedinte de luni, masuri de fluidizare a traficului rutier si de prevenire a producerii unor incidente neplacute.

Astfel, in data de 2 ianuarie va fi suplimentat numarul politistilor, vor fi stabilite trasee alternative de deplasare si sensuri unice temporare pe anumite portiuni de drum.

Totodata, ministrul David a dispus ca, in functie de evolutia conditiilor meteorologice, drumurile si principalele intersectii situate pe rutele ce leaga Brasovul de Capitala sa fie supravegheate aerian cu ajutorul aparatelor de zbor ale Unitatii Speciale de Aviatie a MIRA, la bordul carora se vor afla si lucratori ai Politiei Rutiere.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane va informa soferii permanent cu privire la masurile stabilite pentru fluidizarea circulatiei, mentinerea unui ritm constant de deplasare, evitarea producerii unor situatii neplacute si pentru asigurarea unui climat de siguranta in trafic.