Numarul romanilor care sosesc la Roma, in scadere

Apropo.ro / 07.12.2007, 13:31
Numarul romanilor care sosesc la Roma, in scadere
Numarul imigrantilor romani care sosesc la Roma a inregistrat o scadere, in ultimele saptamani, a declarat joi primarul Romei

Numarul imigrantilor romani care sosesc la Roma a inregistrat o scadere, in ultimele saptamani, in timp ce numarul celor care parasesc spontan capitala italiana este in crestere, a declarat joi primarul Romei, Walter Veltroni, citat de publicatia electronica RomaOne.

"Exista sentimentul ca fluxul de persoane care provin din tarile recent integrate in Uniunea Europeana (Romania si Bulgaria – n.red.) are o tendinta descrescatoare. Oamenii pleaca spontan, gratie si repatrierilor asistate, pe care le organizeaza Primaria Romei", a afirmat Veltroni la o conferinta referitoare la gestionarea imigratiei in capitala italiana.

Afirmatiile sale au fost sprijinite si de chestorul Romei, Marcello Fulvi, care a furnizat date concrete in acest sens: "Facand un bilant intre numarul autocarelor care vin din Romania si cel al autocarelor care pleaca spre Romania, acesta este negativ, dupa ce el s-a mentinut pozitiv timp de multe luni, in perioada in care numarul (romanilor) era in crestere."

Â