Numarul turiștilor straini în Spania a crescut cu 5,1%

Apropo.ro / 22.06.2005, 18:44
Numarul turiștilor straini în Spania a crescut cu 5,1%
Numarul turiștilor straini care au vizitat Spania în primele cinci luni ale anului a crescut cu 5,1% fața de perioada similara a anului trecut, ajungând la 18,8 milioanede persoane, potrivit unor date publicate, luni, de catre Ministerul Comerțului și

Numarul turiștilor straini care au vizitat Spania în primele cinci luni ale anului a crescut cu 5,1% fața de perioada similara a anului trecut, ajungând la 18,8 milioanede persoane, potrivit unor date publicate, luni, de catre Ministerul Comerțului și Transportului, transmite Reuters.

În luna mai, 5,2 milioane de turiști au vizitat Spania, în creștere cu 5,4% fața de perioada similara a anului trecut.

Datele ministerului au reliefat un ușor avans al sectorului, care, în primele cinci luni ale anului 2004 a avut o rata de creștere de doar 2,1%.

Profitul obținut din turismul internațional reprezinta o sursa importanta pentru diminuarea deficitului comercial.

Din numarul total al turiștilor care au vizitat Spania în luna mai, circa o treime, 1,6 milioane, au fost englezi. Aproximativ un milion de germani au vizitat statul iberic.

Cea mai cautata destinație de vacanța a fost Catalonia, care a fost vizitata, în luna mai, de 1,3 milioane de turiști, cu 9% mai mulți decât în aceeași perioada a anului 2004.

Pe locul doi s-au situat Insulele Baleare, cu 1,2 milioane de vizitatori.

Mediafax