Nume „a la Hollywood” pentru copiii americanilor

Apropo.ro / 06.12.2011, 16:40
Nume
Nu doar comunitatea rroma isi boteaza copiii cu nume sonore, ci si americanii. Iata cateva exemple...

La moda, in randul americanilor, este sa iti botezi copilul dupa o vedeta. Astfel, tanara generatie poarta numele starurilor de la Hollywood precum Bella din „Twilight”, Aidan din „Sex and the City”, Emma din serialul „Friends”.

Americanii au preferat sa isi boteze odraslele dupa eroina din seria „Twilight” – Bella, fiind fani extremi. Filmul a batut toate recordurile, inclusiv in topul preferintelor proaspetilor parinti pentru nume de botez.

Dupa ce Kourtney Kardashian si-a botezat bebelusul Mason, numele a urcat brusc pe locul 3 in topul numelor preferate pentru baietei.

Emma este unul dintre cele mai populare nume de fete din SUA de cand Rachel (Jennifer Aniston) si-a botezat fetita Emma in serialul „Prietenii tai”. Numele a fost ori pe primul loc ori pe al doilea de cand episodul cu pricina a fost difuzat prima oara.

In Capitala, daca unii parinti si-au botezat in anii trecuti odraslele cu Scaramus, Termopan, Mercedes, Magdalena Picior de Lemn, Contesa, Boss, Valuta sau Armani, acum au renuntat la prenumele „rusinoase” inspirate din telenovele, marci de masini sau de imbracaminte.

Potrivit noului Cod Civil, intrat in vigoare de la 1 octombrie, „este interzisa inregistrarea de ofiterul de stare civila a prenumelor indecente, ridicole si a altora asemenea, de natura a afecta ordinea publica si bunele moravuri ori interesele copilului, dupa caz.

Citeste mai multe detalii despre ce nume de botez prefera americanii pentru copiii lor, pe protvmagazin.ro