Nume noi pe scena electro de la BÂ’ESTIVAL 2007!

Apropo.ro / 26.05.2005, 12:58
Nume noi pe scena electro de la BÂ’ESTIVAL 2007!
Dupa Marilyn Manson, Reamonn, Alice Cooper, Faithless, Morcheeba, Wu-Tang Clan, Kasabian si Pink, lista artistilor internationali ce vor participa la BÂ’ESTIVAL 2007 se completeaza cu doua noi nume din aria electro: DJ Phil Hartnoll de la Orbital (foto 1), pionierul muzicii tehno


Dupa Marilyn Manson, Reamonn, Alice Cooper, Faithless, Morcheeba, Wu-Tang Clan, Kasabian si Pink, lista artistilor internationali ce vor participa la BÂ’ESTIVAL 2007 se completeaza cu doua noi nume din aria electro: DJ Phil Hartnoll de la Orbital (foto 1), pionierul muzicii tehno britanice, si celebrul producator maghiar Yonderboi (foto 2).

Orbital a fost timp de aproape doua decenii una dintre cele mai creative prezente electro la nivel mondial. Cei doi membrii, Paul si Phil Hartnoll au inregistrat cel de-al saptelea si ultimul lor album de studio in 2004, acesta fiind promovat in cadrul unui turneu de adio, ce a inclus toate festivalurile importante de pe trei continente!

O data cu incheierea acestui turneu, Phil a urmat o cariera solo, devenind in scurt timp un DJ apreciat si pe cont propriu, mixurile sale originale si productiile clasice marca Orbital transformandu-l intr-unul dintre cei mai renumiti reprezentanti ai scenei electro.

Cel mai recent proiect al lui Phil Hartnoll, „Long Range”, ofera ascultatorului accesul intr-o dimensiune acustica si efervescenta a sunetului. Trecand de la momente de beatitudine la ritmuri intense, si abordand o gama variata de stiluri, Phil Hartnoll refuza incadrarea intr-un anumit tipar.

Yonderboi, pe numele sau real Laszlo Fogarasi, a crescut intr-un sat din sud-vestul Ungariei, un loc retras si linistit, care fara indoiala l-a inspirat in crearea acordurilor profunde prezente pe albumul sau de debut, „Shallow and Profound”.

Luandu-si numele de scena de la personajul lui William Gibson din romanul „Neuromancer”, Yonderboi a avut o ascensiune tumultoasa, pornind de la pustiul afon, cum era considerat de profesorul sau de muzica, si ajungand unul dintre cei mai apreciati producatori din Ungaria, stilul definit ca „Bio-Electro – Nu-School Trip Hop” bucurandu-se de succes in toata lumea.

Cel mai recent single, „People Always Talk About the Weather” a fost ales ca tema principala pentru jocul pe calculator „Need For Speed: Carbon”.

Organizat de Emag!c Entertainment, BÂ’ESTIVAL se va desfasura in aer liber in cadrul complexului Romexpo, in perioada 29 iunie-1 iulie. De pe site-ul www.myticket.ro se pot achizitiona abonamentele pentru cele trei zile ale BÂ’ESTIVAL-ului la pretul de 180 RON, precum si biletele VIP, la pretul de 300 RON pe zi.

Emag!c Entertainment

Tags: