Numele finaliştilor a fost dezvăluit: Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu se luptă cu Ana Baniciu şi Raluka pentru marele premiu de 30.000 Euro

De: Cristiana Trifu / 03.04.2018, 12:50
Numele finaliştilor a fost dezvăluit: Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu se luptă cu Ana Baniciu şi Raluka pentru marele premiu de 30.000 Euro
Semifinala celui mai dur reality show a dus aventura la un alt nivel, iar echipele care au reuşit să depăşească şi acest obstacol se înscriu acum în cursa marelui premiu de 30.000 Euro. Provocaţi de foştii concurenţi, care le-au pus întrebări detaliate despre momentele cheie ale experienţei lor, vedetele au fost împinse de adrenalină să ducă la bun sfârşit fiecare misiune. Au avut de respectat indiciile unei hărţi, de strâns excremente de liliac, de descifrat indicii construite în jurul unor numere, dar şi de reţinut denumiri complicate, toate contracronometru pentru a-şi asigura locul în marea finală. Ediţia, cu totul şi cu totul spectaculoasă, a încheiat parcursul unei echipe şi le-a oferit celorlalte două şansa să viseze la titlul ,,Asia Express”.

Pe ultima sută de metri, Daniela Crudu şi Vica Blochina au părăsit competiţia: ,,Sincer, nu m-am aşteptat nicio secundă să ajungem atât de departe. Pentru noi, miza cea mai importantă a fost să putem înainta cât mai mult în competiţie şi să ne bucurăm de tot”, au afirmat cele două. Aşadar, Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu, Ana Baniciu şi Raluka sunt cele două cupluri de vedete care s-au calificat în ultima etapă din Drumul Dragonului, ce va începe azi, la ora 20:00, pe Antena 1: ,,Dacă am ajuns până aici, cred că trebuie să şi câştigăm. Urmează  o finală crâncenă, dar frumoasă.”

Aseară, vedetele au început cursa cu pulsul crescut, pentru că etapa a fost una decisivă. Încă de la început, Gina Pistol le-a dezvăluit că doar primele două cupluri ajunse vor merge mai departe, aşadar, cei şase concurenţi s-au aventurat într-o luptă de foc, plină de adrenalină şi de momente neprevăzute.

Prima misiune a impus ca fiecare cuplu să găsească o serie de indicii, cu ajutorul unei hărţi. Conducând o ricşă, concurenţii au pornit către punctele de reper, pe aleile aglomerate ale Thailandei, acolo unde  s-au confruntat cu un test din partea foştilor concurenţi ,,Asia Express”. Întrebările celor care au părăsit cursa i-au provocat pe semifinalişti să rememoreze cele mai detaliate aspecte ale experienţei lor. În caz contrar aceştia au fost penalizaţi cu 5 minute, vitale într-o cursă contracronometru. Deşi Vica şi Daniela au fost încurcate de acest test, în cele din urmă toţi au îndeplinit misiunea cu brio. Ulterior, concurenţii au primit două amulete inscripţionate, ce aveau să ofere indicii importante despre parcursul lor spre Bangkok, punctul final de întâlnire. Pentru a beneficia de o cursă cu maşina către următoarea misiune, concurenţii au căutat un autoturism al cărui număr de înmatriculare să coincidă cu o cifră de pe amuleta primită, dar momentul nu a fost deloc uşor. Pe lângă retincenţa localnicilor, bariera de limbaj şi timpul care se scurgea ameninţător, concurenţii au fost nevoiţi să apeleze doar la bunăvoinţa şoferilor care corespundeau profilului pe care îl căutau.

Proba de foc a serii a avut loc într-un loc unic, Templul Liliecilor, acolo unde echipele au strâns excrementele acestui mamifer înspăimântător, ţinând cont de faptul că sacul trebuia să cântărească nici mai mult, nici mai puţin de 7 kilograme. Penalizarea probei i-a ţinut pe loc pe Liviu şi Andrei Ştefănescu, deoarece la fiecare 200 de grame în plus pe cântar, concurenţii au fost nevoiţi să aştepte câte două minute pe tuşă. Ajunşi la Dragon, concurenţii au mai răspuns unei întrebări înainte de a primi indicaţiile următoare. Utilizând cifrele inscripţionate pe amuletă, vedetele au căutat biletul de loto ce le era destinat, dar proba nu a fost deloc uşoară, fiind nevoiţi să îl găsească printre alte câteva sute. Proba loteriei a fost una a rapidităţii, dar şi a norocului. Autostopul, cazarea şi masa, cele trei provocări pe care vedetele au fost nevoite să le treacă în fiecare zi timp de cinci săptămâni, au trecut aseară în planul doi: ,,Nu mai contează unde dorm, vreau doar să ajungem la punctul de întâlnire.Toate sacrificiile pentru asta le-am făcut.”

Următoarea zi a venit şi cu ultima provocare a semifinalei. La Turnul Dragonului echipele au fost nevoite să descifreze şi să retina o parolă cu dichis thailandez, numele vechi al oraşului Bangkok. Proba a fost una extrem de dificilă, pentru că echipele au fost nevoite să apeleze întâi la localnici, ca mai apoi să repete o serie de cuvinte complicate pentru a primi un bilet de vapor, ce i-a dus la ultimul punct de control.

Timp de o lună, concurenţii au purtat cu ei bucăţele de puzzle oferite de Gina Pistol la finalul fiecărei etape, bucăţi ce reîntregeau imaginea unui dragon. Cei rămaşi în joc au fost provocaţi aseară să asambleze puzzle-ul, pe spatele căruia au găsit şi adresa destinaţiei: penuntimul punct de control final al competiţiei- acoperişul unui zgârie nor din Bangkok. Metropola emblematică din sud estul Asiei a fost locul de întâlnire al semifinaliştilor, care au aşteptat cu sufletul la gură verdictul clasamentului: ,,Îmi sare inima din piept!”. Raluka şi Ana Baniciu, urmate de Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu au fost primele două echipe care au păşit pe covorul ,,Asia Express” şi s-au calificat în ultima luptă a acestei aventuri: ,,Va fi ziua crucială pentru fiecare dintre noi. Vom da tot ce avem mai bun şi vom încerca să ne autodepăşim. Cine e mai bun să câştige!”, au afirmat aceştia.

În această seară, de la ora 20:00, urmează cea mai tensionată ediţie a reality show-ului ,,Asia Express”. Momentele la limita extazului şi a agoniei,  pulsul de nestăpânit al adrenalinei, dar şi spiritul de luptă vor face parte dintr-o finală spectaculoasă, la sfârşitul căreia telespectatorii Antena 1 vor afla numele câştigătorilor celei mai inedite competiţii şi numele echipe care va adjudeca marele premiu de 30.000 Euro.