Numele hilar din cauza căruia unui bărbat i-a fost refuzată reînnoirea pașaportului

De: Gabriela Voicu / 04.02.2014, 15:00
Numele hilar din cauza căruia unui bărbat i-a fost refuzată reînnoirea pașaportului
Un englez pasionat de tatuaje care și-a schimbat numele într-o expresie a fost respins când a vrut sa își reînnoiască pașaportul.

Un englez pasionat de tatuaje care și-a schimbat numele în „Ink Land King Body Art The Extreme Ink-Ite” a fost respins când a vrut sa își reînnoiască pașaportul.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Britanicul activist în vârstă de 34 de ani din Birmingham se numea inițial Mathew Whelan și este poreclit acum „Body Art”. În 2009 el a decis să își schimbe numele într-o frază, iar dacă acesta i-a fost aprobat pentru a apărea pe carnetul său de conducere, oficialii de la Oficiul Pașapoartelor au refuzat să îi elibereze un document nou când au auzit cum îl cheamă. El îsi mai schimbase o dată numele în 2007. 

Mathew Whelan

Bărbatul se simte discriminat și consideră că i-au fost încălcate drepturile după ce organul emitent al pașaportului i-a transmis că îi poate accepta doar numele cu care s-a născut.

Un reprezentant al Oficiului Pașapoartelor a explicat că atunci când o persoană își schimbă numele într-o expresie, aceasta nu ar trebui să fie înregistrată oficial la categoria datelor personale dintr-un pașaport, potrivit regulamentului.

Body Art vrea să conteste decizia oficialilor, chiar dacă până și tatăl său este de partea legii.