Numeroase fraude la alegerile din Rusia

Apropo.ro / 03.12.2007, 09:59
Numeroase fraude la alegerile din Rusia
Observatorii independenti la alegerile parlamentare din Rusia au anuntat ca exista numeroase informatii privind nereguli in procesul electoral.

 

Observatorii independenti la alegerile parlamentare din Rusia au anuntat ca exista numeroase informatii privind nereguli in procesul electoral in intreaga tara.

Fraudele, care risca sa umbreasca victoria anuntata a partidului presedintelui Vladimir Putin, variaza de la retinerea observatorilor la oferirea de cadouri in schimbul voturilor pro-Putin.

"Un grup intitulat Tanara Europa ii invita pe oameni sa voteze pentru echipa lui Putin, pentru a lua parte la tombole cu premii", inclusiv televizoare sau frigidere, a declarat Leonid Gozman, reprezentant al partidului de opozitie Uniunea Fortelor de Dreapta.

"Pare a fi o actiune de masa. Oamenii vin la sectii si intreaba unde sunt cadourile, unde este tombola? Li se spune ca trebuie intai sa voteze si abia apoi primesc cadourile", a adaugat el.

Principala sursa a plangerilor a fost organizatia Golos, singurul observator independent la alegeri. Directorul adjunct al Golos, Grigori Melkonians, a declarat ca fraudele au fost sistematice. "Nu sunt incidente izolate. Plangerile provin din toate colturile Rusiei", a spus el.