NUNTA ELENA BĂSESCU: Iat-o în rochie de rochie de mireasă

De: Mioara Tronaru / 01.09.2012, 19:12
NUNTA ELENA BĂSESCU: Iat-o în rochie de rochie de mireasă
Slujba de oficiere a căsătoriei religioase a fiicei şefului statului, Elena Băsescu, cu Bogdan Ionescu a avut loc la biserica Sfântul Spiridon din Capitală.

Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu au ajuns la biserica Sf. Spiridon împreună cu membrii familiilor lor, chiar înaintea începerii ceremoniei.
Elena Băsescu poartă o rochie albă, amplă şi are un voal lung pe cap. Ea are un buchet de trandafiri roz.

Printre cei care asistă la eveniment sunt lideri PDL, între care Adriean Videanu, Cristian Preda, Traian Ungureanu, liderul FCD, Adrian Papahagi, dar şi Prinţul Paul şi Prinţesa Lia şi fiul lor, Carol Ferdinand, îmbrăcat în uniformă de ofiţer al armatei române. În curtea bisericii sunt angajaţi ai unei firme de protecţie şi pază, care se află la biserică pentru toate nunţile care au loc aici.
Slujba este oficiată de mai mulţi preoţi, conduşi de PS Vicenţiu Ploieşteanu, vicar patriarhal.

În cele două capete ale străzii Şerban Vodă din faţa bisericii Sf. Spiridon se află două grupuri de câte aproximativ 30 de protestatari care l-au huiduit atât pe preşedinte, cât şi pe ceilalţi invitaţi şi au scandat lozinci antiprezidenţiale.

De asemenea, pe stradă, în faţa bisericii, se află un grup de aproximativ o sută de simpatizanţi cărora li s-au împărţit trandafiri roz şi care la sosirea mirilor şi a familiei prezidenţiale au aplaudat şi le-au transmis urări. De altfel, Traian Băsescu i-a şi salutat pe aceştia şi a ridicat un trandafir căzut pe asfalt şi i l-a dat unei jurnaliste. Traian Băsescu a condus-o pe fiica sa de la maşină şi până în biserică.

Spre deosebire de cununia civilă, la biserică li s-a permis accesul cameramanilor şi fotoreporterilor în prima parte a slujbei.