„Nymphomaniac 2” poate fi proiectat în cinematografele din România

Apropo.ro / 31.01.2014, 13:00
Filmul "Nymphomaniac 2" a primit clasificarea "I.M.- 18" (interzis minorilor) din partea Comisiei de specialitate a CNC.

Mihai Kogălniceanu, directorul general al Centrului Național al Cinematografiei (CNC), a declarat pentru MEDIAFAX că nu va exista „cenzură” în timpul mandatului său, precizând că filmul „Nymphomaniac 2” a primit clasificarea „I.M.- 18” (interzis minorilor) din partea Comisiei de specialitate a CNC.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Atât timp cât voi fi director al Centrului Național al Cinematografiei, în România, nu va exista cenzură în privința filmelor ce vor fi difuzate în cinematografe„, a declarat acesta, joi, pentru MEDIAFAX.

Comisia de clasificarea a filmului a Centrului Național al Cinematografiei a revizionat, joi după amiază, filmul „Nyphomaniac Vol. II”, regizat de danezul Lars von Trier, acordând acestuia clasificarea „I.M. – 18”, „filme interzise minorilor”, ceea ce înseamnă că lungmetrajul poate fi proiectat în cinematografele din România.

Distribuitorul filmului, Independența Film, urmează să primească certificatul de clasificare în cursul zilei de vineri, în conformitate cu legile în vigoare privind cinematografia.