O adolescenta de 17 ani a descoperit un tratament pentru cancer

De: Gabriela Voicu / 14.12.2011, 17:00
O adolescenta de 17 ani a descoperit un tratament pentru cancer
Angela Zhang a primit un premiu de 100.000 de euro pentru ca a descoperit o nanoparticula cre care ar putea vindeca tumorile canceroase.

Angela Zhang din Cupertino, SUA, o adolescenta in varsta de 17 ani, a castigat un concurs de inventica organizat de Siemens, datorita unei realizari uluitoare: ea sustine ca a descoperit o nanoparticula despre care spune ca va putea vindeca tumorile canceroase mai bine decat tratamentele prezente pe piata acum.

Astfel, medicamentul ar fi redirectionat direct catre celulele canceroase, fara sa le afecteze pe cele sanatoase din jurul lor. Nanoparticula ar putea fi activata cu ajutorul unui laser.

La concursul Siemens pentru matematica, stiinta si tehnologie, tanara a primit 100.000 de dolari (echivalentul a 75.000 de euro).

Americanca a dedicat doi ani dezvoltarii proiectului si este incantata ca dupa 1.000 de ore de munca, rezultatele ei au avut credibilitate. Cu toate acestea, inventia Angelei va avea nevoie de testari pe parcursul a 25 de ani inainte de a fi brevetata.

Ea a declarat ca a fost motivata sa gaseasca un leac impotriva cancerului din cauza mortii bunicului si strabunicului ei, rapusi de forme ale maladiei.