O adolescenta de 17 ani a murit dupa ce si-a vopsit parul

Apropo.ro / 14.10.2011, 11:38
O adolescenta de 17 ani a murit dupa ce si-a vopsit parul
O adolescenta de 17 ani din Marea Britanie a murit in urma unei reactii alergice violente la vopseaua pentru par.

Tabatha McCourt, din Lanarkshire, Scotia, obisnuia sa-si vopseasca parul in diferite culori, dar cel mai recent experiment de acest gen i-a fost fatal.

La aproximativ 20 de minute dupa ce si-a vopst parul adolescenta a suferit o reactie alergica violenta si inceput sa tipe, sa-si smulga firele, iar in cele din urma prabusindu-se pe podea.

Una dintre prietenele sale, Heather Goodhall, sustine ca a sunat imediat la paramedici, dar acestia nu au putut sa o salveze. „A revenit in camera, s-a asezat pe canapea si a inceput sa urle. A fost extrem de infricosator. Arata ca o papusa moale, intinsa acolo”, a declarat Heather.

Politia a declarat ca, momentan, decesul este „inexplicabil”, insa o ancheta a fost inceputa pentru a se stabili cu exactitate ce s-a intamplat.

Un specialist in domeniul cosmeticii, care a dorit sa ramana anonim, a precizat pentru publicatia citata ca intamplarea este socanta, mai ales prin deznodamantul sau, dar nu este o raritate. Peroxidul de hidrogen ar fi de vina pentru declansarea unor reactii alergice atat de puternice.

In Marea Britanie a mai fost semnalat cazul lui Zoe Vernon, in varsta de 22 de ani, care s-a ales cu arsuri grave pe fata dupa ce si-a vopsit parul.