O adolescenta din 5 poate fi bolnava de bulimie

Apropo.ro / 02.09.2004, 16:28
O adolescenta din 5 poate fi bolnava de bulimie
O cincime dintre adolescentele britanice recunosc ca își provoaca voma dupa masa, pentru a-și menține greutatea, potrivit unui sondaj citat de tabloidul The Sun, în ediția electronica. "Acest lucru este profund îngrijorator. Cercetarea arata ca femeile sufera de bulimie

O cincime dintre adolescentele britanice recunosc ca își provoaca voma dupa masa, pentru a-și menține greutatea, potrivit unui sondaj citat de tabloidul The Sun, în ediția electronica.

„Acest lucru este profund îngrijorator. Cercetarea arata ca femeile sufera de bulimie de la o vîrsta foarte frageda, care a scazut la 16-17 ani. Ele trebui sa învețe sa adopte o imagine pozitiva asupra propriului corp. Orice tip de tulburare digestiva poate avea efecte devastatoare asupra vieții unei femei tinere”, a declarat o reprezentanta a Asociației Persoanelor cu Tulburari Digestive.

Potrivit aceluiași sondaj, 41% dintre tinere renunța la o masa pe zi pentru a pierde în greutate, în timp ce 70% au ținut dieta macar o data în viața.

De asemenea, 87% dintre adolescentele britanice vor sa schimbe ceva la înfațișarea pe care o au.

Sondajul a fost realizat prin intervievarea a cinci sute de fete, cu vîrsta de aproximativ 17 ani.

Șase procente dintre subiecții studiului au declarat ca țin dieta tot timpul, în timp ce 15 la suta susțin ca au apelat frecvent la aceasta metoda de slabit.

„Aș prefera sa mor decît sa fiu grasa”, a spus o adolescenta.

Vedetele au o mare influența asupra fetelor în ceea ce privește imaginea. Daca vrei sa fii în centrul atenției, slabește – acesta este mesajul transmis de staruri și asimilat de tineri.

Mediafax