O adolescenta risca sa fie ucisa de propriul par

Apropo.ro / 18.08.2011, 18:29
O adolescenta risca sa fie ucisa de propriul par
Ingrijirea parului este pentru orice adolescenta un adevarat ritual. Ce faci, insa, cand parul devine cel mai mare dusman al tau?

Pentru Megan Stewart, o scotianca in varsta de 13 ani, o simpla trecere a periei prin par ar putea insemna moarte, din cauza unei probleme medicale extrem de rare.

Electricitatea statica produsa in momentul in care adolescenta se piaptana o poate ucide. Fenomenul se produce si cand Megan isi atinge parul cu un balon sau poarta haine din poliester.

Mama ei o observat ca fata are o problema cu parul cand aceasta intrase in clasa a 6-a. „O ajutam sa-si perie parul si deodata i s-a facut rau, buzele ei au inceput sa se invineteasca. M-am speriat si am sunat repede medicii, a fost infricosator”, a povestit femeia.

Megan urmeaza acum un „ritual” special pentru ingrijirea parului: pentru a nu se curenta, parul ei trebuie sa fie ud si intins. Principala simptoma, atunci cand nu urmeaza pasii recomandati, este o ameteala puternica, urmata eventual de un atac de apoplexie.

Megan Stewart

Se crede ca boala cu care Megan a fost diagnosticata ar fi rezultatul unor complicatii la nasterea ei. In primele zile de viata, fata cantarea doar un kilogram si nu era mai mare ca palma unui adult. Ea a avut hernie diafragmatica, ceea ce a cauzat mutarea stomacului ei spre piept, lasand loc unui singur plaman sa se dezvolte. Mama ei a avut o sarcina dificila si, cand era gravida in 6 luni, a fost diagnosticata cu preeclampsie in stare avansata.

Doamna Stewart a fost nevoita sa faca operatie cezariana pentru a o salva pe micuta Megan. Ea si-a revenit complet dupa nastere, insa Megan a ramas cu cateva probleme de sanatate, fiind nevoie ca ea sa ramana sub supraveghere, in spital, un an si jumatate.

Pe langa problema ciudata pe care o are cu parul, Megan mai sufera de astm si de o afectiune la ochi, din cauza careia nu poate vedea bine obiectele care se misca rapid.