O alpinistă româncă a murit în Marele Canion

De: Gabriela Voicu / 01.03.2012, 11:44
O alpinistă româncă a murit în Marele Canion
Alpinista Ioana Hociotă a murit după ce a căzut de pe stâncile Marelui Canion (SUA), în același loc unde se căsătorise.

Alpinista Ioana Hociotă a murit, după ce a căzut de pe stâncile Marelui Canion (SUA), în același loc în care se căsătorise, în urmă cu șase luni, cu profesorul american de biologie Andrew HolyCross. Marele Canion este și locul în care cei doi se cunoscuseră. Stabilită de mai mulți ani în SUA, tânăra era instructor de escaladări la Universitatea din SUA.

Tânăra a murit sâmbătă după-amiază încercând să-și realizeze un vis mai vechi: acela de a fi cea mai tânără alpinistă din lume care parcurge Marele Canion de la un capăt la celălalt.

Ioana Hociotă a căzut de pe stânci, de la 100 de metri înălțime, iar soțul ei a fost cel care a chemat ajutor, când a văzut că Ioana nu răspunde la telefonul conectat prin satelit.

Ioana Hociotă era căsătorită

Ioana Elise s-a născut și a crescut într-o căsuță bătrânească dintr-un cartier situat la periferia Constanței. Bunica Ioanei spune că în ultimele zile de dinainte de tragedie avea vise crâncene și sumbre. Ultima dată a vorbit cu nepoata în decembrie. „Mi-a promis că vine la vară. Parcă am avut un gând: i-am zis să nu se mai cațere pe munții ăia. A râs, așa cum râdea ea tot timpul, nimeni nu a văzut-o vreodată supărată, și mi-a zis că e frumos, și că nu i se întâmplă nimic”.

Deși au trecut 5 zile de la moartea tinerei, autoritățile americane nu au redat familiei trupul neînsuflețit al acesteia, din cauză că ancheta este încă în derulare. Ioana Elise Hociotă va fi înhumată în orășelul unde locuia: Tempe, din statul Arizona.