O animație horror japoneză stabilește un nou record de box office, după două decenii

De: Ana Obretin / 28.12.2020, 10:44
O animație horror japoneză stabilește un nou record de box office, după două decenii

O animație horror, „Demon Slayer”, a stabilit un nou record de box office în Japonia, după aproape 20 de ani. 

“Demon Slayer” este povestea unui băiat, Tanjiro, care luptă cu demoni ce mănâncă oameni și care i-au ucis familia.

Filmul regizat de Haruo Sotozaki, bazat pe o serie TV manga extrem de populară, a spulberat un record de box office stabilit în 2001 de “Spirited Away”, lungmetrajul premiat cu Oscar regizat de Hayao Miyazaki și produs la celebrele Studiouri Ghibli. 

“Demon Slayer” (cu titlul oficial complet “Kimetsu no Yaiba the Movie – Mugen Train”), lansat în urmă cu două luni, a obținut deja încasări de 32,47 de miliarde de yeni (313 milioane de dolari), comparativ cu 31,68 de miliarde de yeni pentru “Spirited Away”, potrivit datelor publicate luni de Sony Corp, citate de The Guardian.

“Demon Slayer” a devenit astfel filmul japonez cu cele mai mari încasări din istorie, într-un context special, cel al pandemiei, potrivit analiștilor media. Oamenii blocați acasă din cauza regulilor distanțării sociale impuse de pandemie au devenit pasionați de benzile desenate manga și de producțiile de televiziune, iar apoi s-au grăbit să vizioneze filmul după ce cinematografele s-au redeschis.

Lungmetrajul realizat de studioul Aniplex, al gigantului nipon Sony, stă și la baza unei francize de produse dedicate, de la jucării la cafea, care a generat încasări de minumum 2,60 de miliarde de dolari de la începutul lunii decembrie. 

CITEȘTE ȘI: Cinema: pandemia și platformele de streaming au provocat industriei pierderi de zeci de miliarde de dolari

„Lord of the Rings”: S-au încheiat filmările la cel mai scump serial din istorie

FOTO: Profimedia

Tags: