O batranica nu a putut sa cumpere o sticla cu whisky, dintr-un motiv socant!

De: Tanase Dragos - Marian / 02.11.2011, 13:44
O batranica, in varsta de 92 de ani, din Essex, Marea Britanie, a vrut sa cumpere o sticla cu whisky, dar motivul refuzului vanzatoarei a uluit-o!

Diane Taylor a ramas cu gura cascata, atunci cand vanzatoarea i-a cerut un act de identitate, care sa demonstreze ca are peste 18 ani, conform legii.

Insa, femeia nu avea la ea nici card de identitate, nici pasaport sau permis auto, ci doar abonamentul pentru transportul in comun, cardul de sanatate si certificatul care atesta faptul ca are implantat un stimulator cardiac. Si cum acestea nu sunt acte de identitate, refuzul angajatilor magazinului One Stop din Harlow a fost categoric.

One Stop Shop... magazinul cu pricina

One Stop Shop… magazinul cu pricina

„Din 1937, cand am implinit varsta de 18 ani, nimeni nu mi-a cerut vreun act de identitate ca sa imi dovedesc varsta. E ridicol si jignitor pentru mine. I-am cerut vanzatoarei sa repete intrebarea, pentru ca pur si simplu nu puteam sa cred ce aud. Cum sa ma intrebe daca am peste 18 ani?”, s-a plans batranica, crezand initial ca totul este o farsa sau o gluma.

In Marea Britanie, regulile se respecta, nu ca la noi...

In Marea Britanie, regulile se respecta, nu ca la noi..

Ulterior, reprezentanti ai magazinului si-au cerut scuze pentru situatia creata, dar au explicat ca legislatia in vigoare prevede ca personalul sa ceara un act de identitate tuturor clientilor care solicita alcool, altfel risca sa-si piarda licenta de comercializare. Si inca o precizare: batrana ar fi vrut sa cumpere sticla cu whisky pentru fiul ei, nu pentru ea…