O cafea pe zi previne cancerul de ficat

Apropo.ro / 17.02.2005, 14:38
O cafea pe zi previne cancerul de ficat
O ceașca de cafea pe zi reduce la jumatate riscul de îmbolnavire de cancer hepatic, arata un studiu realizat în Japonia, citat de ediția electronica a cotidianului Daily Mirror. O echipa de cercetare condusa de Monami Inoue de la Institutul de Oncologie din Tokyo, a


O ceașca de cafea pe zi reduce la jumatate riscul de îmbolnavire de cancer hepatic, arata un studiu realizat în Japonia, citat de ediția electronica a cotidianului Daily Mirror.

O echipa de cercetare condusa de Monami Inoue de la Institutul de Oncologie din Tokyo, a analizat rezultatele unui studiu de sanatate la care au participat 90.000 de persoane pe parcursul a zece ani, pentru a determina efectele consumului de cafea asupra persoanelor sanatoase sau suferind de cancer hepatic.

S-a descoperit ca cei care beau o ceașca sau doua de cafea pe zi devin mai rezistenți la cancerul hepatic decît ceilalți. Rezistența crește o data cu numarul de cafele consumate zilnic, care însa nu trebuie sa depașeasca patru.

Asociația Oncologica din Statele Unite susține ca anul trecut s-au diagnosticat 18.920 de cazuri noi de cancer hepatic și s-au înregistrat 14.270 de decese cauzate de aceasta boala.

„Este un studiu excelent, interesant și stimulativ, iar concluziile lui par justificate”, a spus dr. Palmer Beasley, de la Universitatea Texas.

Mediafax