O campioană mondială de 92 de ani, farfurie surpriză pentru chef Scărlătescu

De: Alexandra Necsoiu / 05.11.2018, 11:26
O campioană mondială de 92 de ani, farfurie surpriză pentru chef Scărlătescu
Elena Pagu, campioană mondială la marşuri, are 92 de ani şi o poveste de viaţă care îi va impresiona definitiv pe cei din faţa micilor ecrane, luni seară, de la 20:00, în cea mai nouă ediţie ”Chefi la cuţite”.

Apariţie unică în platou, cea mai în vârstă concurentă din show va pregăti pentru juraţi savarine, dar în ciuda faptului că acest desert este preferatul lui chef Bontea, Elena se va asigura că apariţia sa în faţa lui chef Scărlătescu va fi una memorabilă. Tocmai din acest motiv, farfuria juratului va fi diferită de cea a colegilor săi: ”E fata din Piteşti, care vine an de an îmbrăcată în mireasă pentru Cătălin. Dacă nu e ea, e o altă pretendentă către inima ta.”, îl vor tachina Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu.
Povestea incredibilă a Elenei Pagu începe imediat după momentul pensionării, atunci când a început să facă mişcare pentru a scăpa de un sindrom depresiv.

Din necesitate, ca mai apoi să fie obişnuinţă, sportul s-a transformat treptat şi în pasiune: ”E vorba de un mod de viaţă. Acest lucru îmi creează o preocupare, îmi aduce entuziasmul, speranţa, mişcarea. Nu mi se pare extraordinar, e un lucru foarte simplu. Iei o pereche de pantofi comozi, îi pui în picioare şi ieşi pe uşă. Se creează o deprindere, trebuie puţină decizie şi consistenţă.”, declară aceasta. Ambiţia a făcut-o să doboare un record mondial la un campionat în afara graniţelor, devenind cea mai în vârstă participantă ce a reuşit să ducă la bun sfârşit o astfel de cursă.

Elena Pagu are în palmares 8 titluri de campioană mondială, 5 de campioană europeană şi 4 de campioană balcanică, iar luni seară îşi doreşte să adauge lângă acestea şi un vot de încredere din partea celor trei juraţi ”Chefi la cuţite”: ”Nu ştiu dacă o să îi impresionez pe chefi cu farfuria mea, pentru că este o reţetă simplă. Dar mi-ar plăcea mult să ajung în etapa următoare.” Cum va decurge jurizarea acesteia, ce părere vor avea chefii despre preparatul său şi, mai ales, ce surpriză îi va face Elena lui chef Scărlătescu, telespectatorii Antena 1 vor afla diseară, de la 20:00, într-o nouă ediţie a celui mai iubit cooking-show.