O căpuşă de mare poartă numele lui Jennifer Lopez

Apropo.ro / 20.07.2014, 08:00
O căpuşă de mare poartă numele lui Jennifer Lopez
Oamenii de ştiinţă din Puerto Rico au decis să acorde numele cântăreţei americane unei specii de căpuşe de mare.
Jennifer Lopez a primit o distincţie inedită. Conform Mediafax, artista l-a inspirat pe biologul Vladimir Pesic care a dat numele de Litarachna lopezae unei noi specii de căpuşe marine.
 
„Motivul din spatele acestei alegeri neobişnuite pentru numele unei noi specii este unul foarte simplu: cântecele şi videoclipurile lui J.Lo au menţinut echipa noastră într-o stare permanentă de bună dispoziţie atunci când am realizat acest studiu ştiinţific şi când priveam meciurile de la Cupa Mondială de fotbal 2014”, a declarat Pesic.
 
Foto: AFP  Mediafax Foto
 
Acele căpuşe marine au fost descoperite între anii 2010 şi 2012 la adâncimi mari, într-un recif de corali din Mona Passage, o zonă marină situată între Puerto Rico şi Republica Dominicană.
 
Părinţii cântăreţei sunt originari din Puerto Rico.
 
Jennifer Lopez nu este prima vedetă al cărei nume a fost acordat unor specii de animale.  Numele rockerului Mick Jagger a fost acordat unei specii de trilobit, un păianjen a primit numele lui Bono, iar un parazit marin, care trăieşte doar în Marea Caraibilor, a fost numit după Bob Marley.