O carte cu diete pentru copii starneste controverse

Apropo.ro / 30.08.2011, 12:19
O carte cu diete pentru copii starneste controverse
O carte despre o fetita supraponderala, in varsta de 14 ani, care urmeaza o dieta si devine "vedeta" scolii a starnit controverse pretutindeni.

O carte controversata pentru copii spune povestea unei fetite care isi schimba radical viata si devine vedeta scolii, dupa ce reuseste sa slabeasca.

Cartea, intitulata „Maggie Goes on a Diet”, e scrisa in versuri, pentru copii cu varste de peste 6 ani. Desi va fi publicata abia in octombrie, Amazon.com deja preia comenzi pentru carticica de 44 de pagini scrisa de autorul american Paul M. Kramer.

Parintii si expertii nutritionisti s-au declarat revoltati de aceasta carte, spunand ca nu face decat sa incurajeze copiii de mici sa capete obiceiuri alimentare proaste.

Un sumar de pe site al cartii spune cum o fata de 14 ani se hotaraste sa tina o dieta si se transforma din supraponderala si urata intr-o fata normala si frumoasa, care devine vedeta scolii.

Carte cu diete pentru copii

Christine Gibson, o mama a carei fata de 16 ani a murit anul trecut din cauza anorexiei, condamna mesajul cartii: „E o carte care nu trebuie sa ajunga niciodata in mana copiilor, iar parintii trebuie sa se asigure de asta. E ca o bomba cu ceas”, sustine femeia.

„Modele precum fata din carte, Maggie, invata copiii ca, daca nu arati ca Cenusareasa, esti o ratata. Copilul meu nu va citi aceasta carte”, sustine si Joanna Ikeda, un medic nutritionist de la Universitatea din California.

Paul Kramer, autorul „Maggie goes on a diet”, locuieste in Hawaii si isi va publica singur cartea, fara sprijinul vreunei edituri.