O carte de Ian McEwan la Polirom

Apropo.ro / 09.08.2007, 11:42
O carte de Ian McEwan la Polirom
"Pe plaja Chesil", noua carte cu care scriitorul britanic Ian McEwan a ajuns, marți, pe lista lungă a Premiului Man Booker, va fi publicată de Polirom în toamnă, informează editura. Acțiunea din carte se petrece în vara anului 1962. Edward și Florence se


„Pe plaja Chesil”, noua carte cu care scriitorul britanic Ian McEwan a ajuns, marți, pe lista lungă a Premiului Man Booker, va fi publicată de Polirom în toamnă, informează editura.

Acțiunea din carte se petrece în vara anului 1962. Edward și Florence se căsătoresc în orașul universitar Oxford. Ceremonia decurge bine, serviciile sunt satisfăcătoare, petrecerea veselă și, în sfârșit, cei doi rămân singuri. Sunt fericiți, poate doar un pic prea emoționați. Așteaptă noaptea nunții. Ce urmează este povestea acestei nopți, care, încălcând simțul firescului, nu se mai consumă. Cei doi tineri trăiesc drama unei crize sexuale într-o epocă în care conversațiile despre asemenea dificultăți sunt imposibil de purtat.

Ian McEwan, care a câștigat Premiul Booker în 1998 cu romanul „Amsterdam”, este considerat favorit la ediția de anul acesta.

Pe lista lungă se mai află alte 12 volume: „Darkmans” de Nicola Barker, „Self Help” de Edward Docx, „The Gift Of Rain” de Tan Twan Eng, „The Gathering” de Anne Enright, „The Reluctant Fundamentalist” de Mohsin Hamid, „The Welsh Girl” de Peter Ho Davies, „Mister Pip”de Lloyd Jones, „Gifted” de Nikita Lalwani, „What Was Lost” de Catherine O’Flynn, „Consolation” de Michael Redhill, „Animal’s People” de Indra Sinha și „Winnie & Wolf” de A.N.Wilson. Toți acești 12 scriitori, provenind din Marea Britanie, Irlanda și Commonwealth, n-au mai fost nominalizați niciodată la premiu, notează BBC News Online.

Lista scurtă cu șase nume va fi anunțată pe 6 septembrie, iar câștigătorul pe 16 octombrie, la Londra.

Anul trecut, acest prestigios premiu, în valoare de 50.000 de lire sterline, a fost câștigat de Kiran Desai cu romanul „Moștenitoarea tărâmului pierdut”, care va apărea tot la Polirom spre sfârșitul lunii august.

Ian McEwan, în vârstă de 59 de ani, este autorul romanelor „Grădina de ciment”, „Mângâieri străine” și „Copilul furat”. Ecranizarea bestseller-ului său „Ispășire” va deschide pe 29 august ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneția.

Mediafax

Tags: