O chestiune de culoare

Apropo.ro / 29.06.2004, 11:29
O chestiune de culoare
Blond, brun, șuvițat, roz-ciclam sau verde-praz... te poți reînnoi mereu, schimband periodic culoarea parului. Totuși, de la decizie la acțiune, drumul este presarat cu mici probleme și multe întrebari. Iata cateva dintre ele, pe care în mod cert ți le-ai pus

Blond, brun, șuvițat, roz-ciclam sau verde-praz… te poți reînnoi mereu, schimband periodic culoarea parului. Totuși, de la decizie la acțiune, drumul este presarat cu mici probleme și multe întrebari. Iata cateva dintre ele, pe care în mod cert ți le-ai pus (și nu o data!).

Un produs ieftin sau scump?
Vopselele de calitate inferioara prezinta avantajul unui preț mai scazut, dar consecințele folosirii unui produs obscur pot fi „dramatice” pentru parul tau. Produsele comercializate la tarabe nu conțin substanțe de protecție a firului de par și determina deteriorarea straturilor de cheratina ale firului, degradandu-l și provocand caderea sa.

Sfatul nostru
Alege un produs a carui marca este cunoscuta sau este (cel puțin) testat de vreo prietena.

Daca nu-mi cade parul dupa vopsire, înseamna ca produsul este bun?
Nu neaparat ! O vopsea de calitate trebuie sa pigmenteze uniform parul, în nuanța culorii prezentata de catalog. De asemenea, dupa vopsire parul trebuie sa aiba un aspect sanatos și stralucitor, iar culoarea nu trebuie sa se matuiasca dupa cateva zile de la vopsire.

Sfatul nostru
Citește cu atenție lista ingredientelor, precum și pe cea a caracteristicilor produsului.

Vopseaua prinde mai bine pe parul curat?
Nicidecum. Daca vei aplica vopseaua pe parul proaspat spalat, vei afecta pielea capului. Intervalul optim de timp pentru vopsirea parului este de minimum 3-4 zile de la spalarea acestuia.

Sfatul nostru
Pentru a evita eventualele alergii, testeaza mai întai produsul pe o porțiune de piele dupa ureche.

Cum se aplica corect vopseaua?
Daca ești la prima vopsire, aplica întai vopseaua pe toata lungimea parului, apoi la radacina. Daca te revopsești, procedeaza invers. Parul se împarte în șuvițe, iar vopseaua se aplica uniform, cu ajutorul unei spatule sau al unei pensule.

Sfatul nostru
Înainte de a începe operațiunea de vopsire a parului, unge-ți fața și mainile cu o crema grasa. Astfel, vei evita patarea pielii cu vopsea.

Parul capata mai mult volum dupa vopsire?
Parul fin și moale are, dupa vopsire, un plus de volum, iar coafura – o stabilitate mai mare. În schimb, parul aspru, cu firul viguros, va fi mult mai greu de coafat, datorita stratului de vopsea care-l îngroașa și mai mult.

Sfatul nostru
În comerț exista numeroase produse de styling (creme modelatoare, fluide vitaminizante etc.) care au rolul de „a cuminți” parul rebel.

Ce culoare sa aleg?
Ten masliniu

Da pentru tonurile ruginii sau nuanțele mai intense de maro.
NU se asorteaza cu un par blond-auriu (nuanța aurie întuneca fața).

Ten deschis (alb-rozaliu)
Da pentru toate nuanțele de blond sau șaten deschis
NU sunt recomandate nuanțele foarte închise de castaniu sau negru-albastrui. Din cauza contrastului, paloarea pielii se va accentua, dand totodata impresia de micșorare a feței.

Pielea palida
Da pentru nuanța nisipului sau a mierii, precum și pentru tonurile temperate de roșcat, deoarece paloarea pielii va fi atenuata.
NU sunt indicate nuanțele de sandré, argintiu sau auriu, deoarece accentueaza paloarea, „ștergand” trasaturile.

Ten patat sau pistruiat
Da pentru tonurile blande de castaniu sau blond închis.
NU sunt indicate nuanțele de roșu intens, deoarece evidențiaza imperfecțiunile tenului.