O chinezoaica a adoptat 80 de copii in 22 de ani (Poze)

Apropo.ro / 12.09.2011, 13:30
A devenit o "Mama Thereza" a Chinei dupa ce a adoptat 80 de copii abandonati in 22 de ani.

Chinezoaica Li Yanping din provincia Shanxi este cunoscuta ca mama orfanilor caci a luat in ingrijire 80 de copii ramasi fara familie in ultimii 22 de ani.

Femeia in varsta de 42 de ani traieste intr-o casa modesta de 40 de metri patrati si un venit care abia ii ajunge sa supravietuiasca, insa nu se lasa batuta de soarta. Copiii pe care i-a gasit abandonati de familie i-a adoptat si ii ajuta sa creasca, desi unii dintre ei au probleme de ordin psihic sau au alt handicap.

Li s-a casatorit de tanara, pe cand avea 21 de ani. Povestea mamei Theresa din zilele noastre incepe in 1989, la scurt timp dupa ce a nascut primul ei bebelus, cand sotul ei a gasit un copil abandonat in fata casei lor.

familie

Dupa ce l-au examinat cu atentie, cei doi au observat ca are un handicap fizic, insa nu l-au lasat sa moara, ci l-au luat in casa unde l-au ingrijit si i-au dat sa manance, desi nu prea aveau bani.

A urmat o perioada grea, caci familia nu avea bani de mancare si sa isi duca traiul, astfel ca s-au hotarat sa isi dea propriul copil sanatos spre adoptie, caci pe cel bolnav nimeni nu l-ar fi dorit. Era singura lor sansa de supravietuire.

Li a fost criticata pentru decizia ei, insa si admirata pentru sacrificiul pe care il facea. Din acel moment, ea si sotul sau au gasit multi alti copii in fata casei lor, abandonati, insa si pe acestia i-a adoptat.

Sapte ani mai tarziu, cand sotul femeii a decedat, familia avea 13 copii si un venit mai mult decat infim.

Li nu si-a abandonat copilul pe care l-a nascut, pentru ca ajutorul a venit din partea comunitatii si, uneori, a autoritatilor.

familie

In cei 22 de ani care au trecut, Li Yanping a avut grija de 80 de copii, din care 13 inca mai locuiesc cu ea si astazi.

Averea lor este un televizor mic si un frigider. Ei dau lunar 3 dolari pe mancare, iar femeia are grija sa le ofere tot ce poate. Isi doreste ca odraslele sale sa mearga la scoala, la colegiu si sa invete o meserie de viitor.

Doi dintre copii cu dizabilitati mintale sunt deja inscrisi la o scoala speciala.