O ciuperca din Asia poate spori efectele chimioterapiei

Apropo.ro / 03.08.2006, 16:01
O ciuperca din Asia poate spori efectele chimioterapiei
O ciuperca utilizata de secole în medicina tradiționala chineza este capabila sa accentueze efectele chimioterapiei, arata concluziile unui studiu publicat, marți, în Marea Britanie, informeaza mirror.co.uk. Studiul publicat în British Journal of Cancer examineaza

O ciuperca utilizata de secole în medicina tradiționala chineza este capabila sa accentueze efectele chimioterapiei, arata concluziile unui studiu publicat, marți, în Marea Britanie, informeaza mirror.co.uk.

Studiul publicat în British Journal of Cancer examineaza compoziția ciupercii numite Phellinus linteus și efectele pe care aceasta le are în vindecarea cancerului.

Echipa de cercetatori, coordonata de profesorul Chang-Yan Chen, a descoperit ca daca aceasta ciuperca este combinata cu un medicament folosit în chimioterapie, numarul de celule canceroase care sunt distruse se marește semnificativ.

Medicii care au lucrat la acest studiu sunt de parere ca extractul de Phellinus linteus va fi în viitor folosit împreuna cu medicamentele utilizate în prezent în chimioterapie.

Cercetarile anterioare au indicat ca extractul de Phellinus linteus încetinește dezvoltarea tumorilor, dar acesta este primul studiu care se axeaza pe efectele rezultate din combinarea extractului cu chimioterapia.

Profesorul Richard Sullivan, de la institutul Cancer Research UK, a declarat: „Multe medicamente importante au fost create din resurse naturale. Dar sunt necesare niște studii științifice mai complexe pentru a înțelege pe deplin efectele acestui extract”.

Mediafax