O companie aeriana i-a interzis unui bărbat „prea gras” să urce în avion

De: Gabriela Voicu / 08.11.2013, 16:00
O companie aeriana i-a interzis unui bărbat
O familie franceză venită în SUA pentru ca fiul lor să urmeze un tratament medical a fost împiedicată, în Chicago, să ia avionul pentru a se întoarce acasă, pentur că fiul este prea gras.

O familie franceză venită în SUA pentru ca fiul lor să urmeze un tratament medical a fost împiedicată, în Chicago, să ia avionul pentru a se întoarce acasă, compania British Airways considerând că fiul este prea gras

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

„Acuzăm British Airways pentru că ne-a lăsat acolo”, în aeroport, a declarat Christina Chenais miercuri seara.

„Dacă au putut să îl aducă cu această problemă până aici la clasa economic, exista o modalitate de a-l aduce înapoi la clasa economic (…), pentru ca el să urmeze în continuare tratamentul medical”, a explicat Christina Chenais, care s-a plâns că cei de la British Airways i-au lăsat în aeroport. 

Bărbatul respins de British Airways

Contactată de AFP, Caroline Titmuss, o purtătoare de cuvânt a British Airways, a asigurat că serviciul clienți s-a „străduit să găsească o soluție” și a „explorat toate pistele”, dar că s-a dovedit imposibil de primit pasagerul în siguranță, iar compania a propus familiei rambursarea biletului integral. Purtătoarea de cuvânt a explicat, de asemenea, că transportatorul „nu și-a schimbat politica între momentul în care familia a ajuns în SUA și momentul în care trebuia să plece”.

Familia a petrecut o săptămână într-un hotel pe aeroportul din Chicago, pe care British Airways îl va plăti pentru a încerca să rezolve problema. În lipsă de bani, familia a decis să ia trenul până la New York și să se întoarcă la bordul pachebotului Queen Mary.

Familia Chenais a contactat consulatul Franței în urmă cu zece zile, iar aceștia le-au recomandat doi avocați, întrucât nu au reușit să medieze conflictul cu British Airways.