O companie britanică transformă cabinele telefonice în hotspot-uri Wi-Fi

Apropo.ro / 11.05.2012, 14:00
O companie britanică transformă cabinele telefonice în hotspot-uri Wi-Fi
Spectrum Interactive are o soluție de a prezerva celebrele cabine telefonice englezești, într-o eră digitală, în hotspot-uri WiFi.

Cabinele telefonice roșii din Londra sunt o adevărată atracție turistică, însă utilitatea lor a dispărut în timp, odată cu dezvoltarea sistemelor de comunicații.

Pentru a le prezerva și a le reda o nouă utilitate, compania Spectrum Interactive a venit cu soluția să le transforme în hotspot-uri Wi-Fi.

Aceștia au transformat deja peste 1.800 de cabine telefonice, prin tot orașul, oferind trecătorilor o conexiune gratuită atâta vreme cât sunt de acord să își ofere public numărul de telefon și să descarce un e-cupon pentru un magazin alăturat.

Spectrum a inițiat acest proiect cu ajutorul companiei Nokia, anul trecut, însă pe parcurs a pierdut sprijinul finlandezilor, orientându-se spre micii afaceriști locali prin aceste e-cupoane.

Câți oameni vor opta pentru aceste hotspot-uri Wi-Fi, în locul internet caffe-urilor, încă nu se știe, însă ideea este bună și sperăm să se dezvolte în continuare.