O copie a Columnei lui Traian ar putea fi amplasata în Bucuresti

Apropo.ro / 23.06.2007, 15:16
O copie a Columnei lui Traian ar putea fi amplasata în Bucuresti
O copie a Columnei lui Traian ar putea sa fie construita în Bucuresti, studiile de amplasament precum si elaborarea lucrarii de arta urmând sa fie realizata de specialisti români si italieni, a declarat, vineri, primarul general Adriean Videanu. Primarul Romei, Walter Veltroni, va

O copie a Columnei lui Traian ar putea sa fie construita în Bucuresti, studiile de amplasament precum si elaborarea lucrarii de arta urmând sa fie realizata de specialisti români si italieni, a declarat, vineri, primarul general Adriean Videanu.

Primarul Romei, Walter Veltroni, va efectua o vizita oficiala în Bucuresti, luni si marti, la invitatia edilului Capitalei, Adriean Videanu.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, printr-un memorandum – care va fi semnat marti, de catre cei doi edili – vor începe demersurile pentru înfiintarea, la Bucuresti, a unui centru de primire a minorilor români aflati în situatii dificile în capitala Italiei.

De asemenea, tot printr-un memorandum, vor începe demersurile pentru realizarea si amplasarea în capitala României a unei copii a monumentului „Columna lui Traian” din Roma.

Luni, cei doi primari vor inaugura, în Piata Universitatii, statuia ecvestra restaurata a domnitorului Mihai Viteazul, eveniment urmat de un miniconcert, în aer liber, de muzica clasica si contemporana.

Marti, municipalitatea Bucurestiului va închiea un protocol de colaborare cu edilii Romei în domeniile comunicatiilor si tehnologia informatiilor, al administratiei locale si al gestiunii municipale, transport urban, lucrari publice, gestionarea deseurilor, protectte sociala.

Mediafax

Tags: