O delegatie de la Vatican va participa la funeraliile Patriarhului

Apropo.ro / 31.07.2007, 09:28
O delegatie de la Vatican va participa la funeraliile Patriarhului
Nuntiatura Apostolica în România a transmis Papei Benedict al XVI-lea vestea mortii Patriarhului Teoctist, urmând ca o delegatie de la Vatican sa participe la funeraliile acestuia. "Nuntiatura Apostolica în România a aflat cu durere de trecerea la cele vesnice a Preafericitului

Nuntiatura Apostolica în România a transmis Papei Benedict al XVI-lea vestea mortii Patriarhului Teoctist, urmând ca o delegatie de la Vatican sa participe la funeraliile acestuia.

„Nuntiatura Apostolica în România a aflat cu durere de trecerea la cele vesnice a Preafericitului Patriarh Teoctist, Întâistatatorul Bisericii Ortodoxe Române. Suntem alaturi de întreaga Biserica Ortodoxa Româna si de poporul credincios, amintindu-ne de acest mare Patriarh care s-a implicat mult în dialogul ecumenic si mai presus de toate ne amintim de istorica invitatie facuta Papei Ioan Paul al II-lea de a vizita România”, arata Monseniorul Lauro Lalli, însarcinat cu Afaceri al Nuntiaturii Apostolice într-un comunicat de presa.

Acesta a precizat ca Papa Benedict al XVI-lea, care a fost informat în legatura cu moartea Patriarhului Teoctist, va trimite Sfântului Sinod al BOR o telegrama de condoleante. Totodata, o delegatie a Sfântului Scaun va participa la ceremonia de funeralii.

„Ne rugam împreuna Domnului ca sa-l primeasca în pacea sa pe acest slujitor credincios care pentru timp îndelungat a pastorit Biserica Ortodoxa Româna”, încheie Monseniorul Lauro lalli comunicatul de presa.

Mediafax