O familie americana cere azil politic în Finlanda

Apropo.ro / 20.09.2007, 18:26
O familie americana cere azil politic în Finlanda
Doi adulti si trei copii de nationalitate americana, probabil membri ai unei singure familii, au cerut azil politc în Finlanda la aterizarea pe aeroportul din Helsinki, dar autoritatile refuza sa dezvaluie motivul invocat de cei cinci, au declarat, joi, surse din politia de frontiera,

Doi adulti si trei copii de nationalitate americana, probabil membri ai unei singure familii, au cerut azil politc în Finlanda la aterizarea pe aeroportul din Helsinki, dar autoritatile refuza sa dezvaluie motivul invocat de cei cinci, au declarat, joi, surse din politia de frontiera, citate de AFP.

Cei cinci au fost transferati într-un centru de primire pentru solicitantii de azil, unde asteapta încheierea anchetei declansate de politia de frontiera, care trebuie sa verifice identitatea lor, si a analizarii dosarelor lor de catre autoritatile de imigrare, care vor decide asupra solicitarii de azil.

„Au venit dintr-o tara din spatiul Schengen. Credem ca este vorba despre o singura familie, dar nu suntem siguri”, a declarat maiorul Janne Piiroinen, comandantul politiei de frontiera din porturile si aeroporturile capitalei finlandeze.

În baza Conventiei de la Dublin, care impune solicitantilor de azil sa formuleze cererea în prima tara din spatiul Schengen în care sosesc, cei cinci ar urma sa fie expulzati.