O familie care și-a pierdut casa într-un incediu a fost amendată de pompieri

De: Gabriela Voicu / 11.11.2013, 17:00
O familie care și-a pierdut casa într-un incediu a fost amendată de pompieri
O familie americană din Arizona a cărei locuințe mobile a ars din temelii a fost șocată când a primit o amendă de 20.000 $ din partea unei firme de pompieri private.

O familie americană din Arizona a cărei locuințe mobile a ars din temelii a fost șocată când a primit o amendă de 20.000 $ din partea unui departament de pompieri privat. 

Casa din Surprise, Maricopa County, a cuplului Justin și Kasia Purcell a ars în noaptea de 12 august. Ei nu erau acasa pentru că locuiau temporar cu niște rude care se pregăteau pentru nașterea unui copil. După ce au fost anunțați de un vecin, cei doi s-au întors acasă în 45 de minute și au văzut o echipă de pompieri care se străduia să stingă flăcările. Locuința a ars în întregime, iar cauza incendiului nu a fost determinată.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Două săptămâni mai târziu, pe 27 august, cuplul a primit o amendă de aproape 20.000 $ de la Rural Metro Fire Department. Această sumă includea taxe de 1.500 $ pentru mașina pompierilor și 150 $ pe oră pentru timpul lor petrecut la locul incendiului. Familia Purcell nu a înțeles de unde provenea această amendă în contextul în care ei și alți localnici plătesc taxe din care pompierii voluntari ar trebui finanțați, dar mai târziu a aflat că aceste taxe nu acoperă Rural Metro Fire Department pentru că aceasta este o firmă privata.

Pe de altă parte, o companie de asigurari i-a spus lui Justin Purcell că amenda primită de el este prea mare. Colin Williams, un reprezentant al Rural Metro, a declarat pentru Huffington Post că amenda este justificată pentru că familia Purcell, ca mulți alții din Arizona, nu s-a înscris să plătească taxa anuală pentru serviciile pompierilor, așadar, aceasta ar fi o datorie acumulată. În timp ce cuplul susține că nu a știut de această taxa, Williams a declarat că ei au ales, de fapt, să nu se înscrie.

Potrivit FOX 10 News, familia Purcell nu este singura din zonă care nu a știut de această taxă și este de reținut că primii care au sosit imediat la fața locului pentru a stinge incendiul sunt pompierii din Surprise. Ei au venit după 13 minute de când flăcările cuprinseseră locuința, iar sediul lor se află la șapte mile distanță de casa cuplului Purcell. În schimb, Rural Metro au ajuns mai târziu, iar firma lor se află la 20 de mile distanță.

Cuplul Purcell are îndoieli cu privire la amenda primită și nu știe cum va acționa, iar rezidenții din zonă pun la îndoială credibilitatea celor de la Rural Metro. De altfel, firma a intrat recent în faliment, dar jurnaliștii de la Huffington Post au fost rugați de Colin Williams să nu specifice în articolul lor acest aspect.